Nova vest
Fudbal

Subota, 16.01.2021.

21:45

Mihajlović: Kad sam ja pucao penale...

Siniša Mihajlović, trener Bolonje, bio je zadovoljan pošto je njegov tim slavio u susretu Serije A protiv Verone (1:0).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mihajlović: Kad sam ja pucao penale...
Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Tako je klub sa stadiona "Renato D'Alara" konačno prekinuo niz od osam mečeva bez pobede.

Po završetku utakmice, srpski stručnjak je konstatovao da je njegov tim zasluženo stigao do važnih bodova.

"Pre svega, hvala treneru Verone Ivanu Juriću koji je bio iskren i rekao da smo bili bolji i zasluženo pobedili. Nisu svi u stanju tako da postupe i to sam mu rekao. Znali smo da će biti teško, mi smo u poslednje vreme imali problem da dođemo do rezultata iako nismo igrali loše. Znali smo da ovog puta moramo da imamo i igru i rezultat. Važno je da budemo hrabriji, da izađemo na teren mirne glave i sa željom da pobedimo po svaku cenu. Momci su pokazali da imaju to u sebi i da se drže zajedno. Zasluženo smo pobedili", smatra Mihajlović.

Zatražio je od svojih napadača, pre svih Muse Beroua, da više šutiraju iz povoljnih pozicija.

"Moramo više da pokušavamo, posebno kad dođemo u izvesne pozicije gde treba preuzeti odgovornost i imati pravu ideju. Ponekad kao da hoćemo da se ušetamo u gol, a to nije dobro. Mi smo tim koji želi da igra dobro i koji uz to želi da dođe do rezultata. Kod Beroua nisam video tu odlučnost, ali to je stvar karaktera. Radimo naporno, pametan je momak i uči brzo. Mora da napada po dubini i više drži loptu. Siguran sam da kad dobije loptu može da uradi nešto da postigne gol, to mu je u krvi. Radimo na tom imajući na umu da je tu i Palasio, sasvim drugi tip napadača, manje konkretan od Muse, ali koji otvara prostor i čini da tim igra bolje", dodao je Mihajlović.

Rikardo Orsolini je postigao taj jedini gol sa penala, što je bio problem za Bolonju u poslednje vreme. Golman Verione je to znao i pokušao je da dekoncentriše igrača domaćeg tima, a Siniša se nasmejao:

"Kada sam ja šutirao penale, nije bilo potrebe da me neko naljuti. Često sam grešio. Konačno smo našli nekog da izvodi penale pošto smo nekoliko prethodnih promašili", zaključio je strateg Bolonje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve