Nova vest
Fudbal

Petak, 15.01.2021.

18:20

Klatenburg: Klop je licemer; Nemac: Nisam Ferguson, ne igram psihološke igre

Bivši sudija u Premijer ligi, Mark Klatenburg, izazvao je dosta komentara u jednom od poslednjih intervjua datih u britanskim medijima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klatenburg: Klop je licemer; Nemac: Nisam Ferguson, ne igram psihološke igre
Foto: EPA-EFE/Adam Davy

Klatenburg, koji je poslednjih godina sudio u kineskoj Superligi, podigao je temperaturu posebno među navijačima Mančester junajteda i Liverpula uoči velikog derbija u nedelju.

On je izjavio kako Jirgen Klop pokušava da utiče na sudije uoči utakmice na "Enfildu" pričama oko toga kako je za Junajted svirano najviše penala..

Klatenburg je rekao kako su sudije zaista dosudile najveći broj penala za tim sa "Old Traforda", ali i da Klop pričom o tome nastoji da utiče na sudije uoči utakmice koja može imati velikog značaja u borbi za titulu.

"Jirgen Klop zvuči kao licemer kada kaže da igrači Junajteda jedva čekaju da padnu i iznude kazneni udarac. To isto može da se kaže da rade i Salah i Mane. Mislim da još od Aleksa Fergusona nije postojao trener, koji želi da ima tako snažan uticaj na sudije. Prošle godine dok je Liverpul pobeđivao sve je bilo u redu, a sada je počeo da igra psihološke igre. Želi da stavi do znanja Pol Tirniju, koji će suditi derbi, šta od njega očekuje u nedelju“ izjavio je Klatenburg.

Klop je ubrzo reagovao na ove opaske Klatenburga.

"Nimalo nisam iznenađen što se moje reči komentarišu. To mnogo više govori o njemu nego o meni. Možda bi on u mojoj poziciji igrao neke psihološke igre. Ja nemam tu veštinu“, rekao je Klop.

Nemac je dodao da kada je pričao o penalima, nije imao na umu da utiče na ishod predstojećeg susreta sa večitim rivalom.

Nisam ja Aleks Ferguson, zaista nemam nikakve zadnje namere. Upitan sam direktno posle naše utakmice sa Sautemptonom i dao sam direktan odgovor. Tu statistiku za penale sam video pre meča sa Sautemptonom, još 4. januara. U tom trenutku nisam razmišljao o duelu sa Junajtedom“, zaključio je Klop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve