Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.01.2021.

14:00

Odluka koja je promenila moderni fudbal

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta, ali i kandidat za novi mandat na "Nou Kampu", nastavlja sa anegdotama iz prethodnih godina u sklopu svoje kampanje.

Izvor: SS

Autor: SS

Odluka koja je promenila moderni fudbal
Foto: Profimedia

"Marka" prenosi Laportu koji je ispričao da, kada je Lionel Mesi stigao u katalonski klub, nije sve bilo predviđeno da ispadne baš tako.

On je imao nameru da angažuje Ronaldinja i Rafu Markesa, kada je došao do momka po imenu Kristijano Ronaldo.

"Bili smo blizu potpisa sa Ronaldinjom i Markesom, a onda su nam Markesovi saradnici preporučili Kristijana Ronalda. On je bio igrač Sportinga u to vreme", rekao je Laporta.

"Jedan od njegovih agenata je rekao da imaju igrača koga će prodati u Mančester junajted za 19.000.000 evra, ali bi ga nama dali za 17.000.000".

Sigurno je da bi moderan fudbal bio potpuno drugačiji da je Ronaldo tada došao u Barselonu.

Jer, onda bi i put Lionela Mesija verovatno otišao u drugom smeru.

"Međutim, mi smo tada već uložili veliki novac u Ronaldinja. Kristijano je igrao više po strani nego u sredini, a mi smo tu bili pokriveni. Odbili smo ga i ne žalim zbog toga", ističe Laporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

1 h

U fokusu

Vidi sve