Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.01.2021.

11:00

Stankovićevo "tajno oružje": Ostario sam, ali tu je Stanković

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izvršio je prozivku za drugi deo sezone u Superligi Srbije i Ligi Evrope.

Izvor: MS

Autor: MS

Stankovićevo
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U odnosu na prvi deo u prvom timu prvaka Srbije su prekomandovani iz Grafičara defanzivac Ričard Odada i vezista Nikola Stanković.

Upravo je Stankoviću njegov prezimenjak skrenuo pažnju i očekuje se da 17-godišnjem pruži priliku. Upravo je to bilo pitanje novinara našeg portala.

"Ostario sam (aludira na isto prezime prim. aut)... Odada i Stanković su došli, da se što pre naviknu na rad i grupu. Ozbiljno računamo na obojicu, na njima je da se pokažu", rekao je Stanković.

Koji su ciljevi?

"Ostaju isti. Završili smo prvo poluvreme, ne treba da se opustimo. Volim da kažem da moramo da držimo gard visoko, očekuje nas paklen ritam u februaru i martu. Tada može sve da se odluči".

Pod lupom je i zdravstvena situacija sa Aleksandrom Kataijem.

"Izaći će sa nama na teren, ali ostaće u Beogradu na daljem oporavku. Očekujemo da se u februaru riključi, detalje moramo da vidimo sa lekarskim timom. Oporavak mu ide fenomenalno i optimisti smo".

Za sada su stigla dva pojačanja – Aksel Bakajoko iz Intera i povratnik Slavoljub Srnić.

"Zadovoljan sam onim što imamo. Bakajoko je brz, dobar igrač i može da napravi razliku. Radimo na dovođenju dobrog ofanzivca, gledamo da uradimo ono što je najbolje za Zvezdu".

U kom segmentu Crvena zvezda može da se poboljša?

"U svakom. Takva je grupa momaka da žele sami da napreduju iz dana u dan. Dosta smo utakmica odigrali, umor je činio svoje, verujem da možemo da . insistiraću na brzoj tranziciji i razbijanju defanzivnog bloka".

Februar je zakazan za spektakl sa Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope.

"Milan je prvi na tabeli, uz mnogo problema sa koronom i zdravstvenim biltenom. Sa pravom je prvi, ima do te utakmice još 40 dana... Bitno je da se dobro spremimo. Pratimo Milan, nema mnogo iznenađenja, Pioli im je doneo samopouzdanje i ojačao ih mentalno", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve