Nova vest
Fudbal

Petak, 08.01.2021.

14:15

Oštrije anti-kovid mere u Premijer ligi, kontrolori u svlačionicama

Čelnici u Premijer ligi usvojili su nove preporuke koje će zahtevati od klubova da dozvole specijalnim kontrolorima ulazak u svlačionice na dan utakmice.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Oštrije anti-kovid mere u Premijer ligi, kontrolori u svlačionicama
Foto: EPA-EFE/Naomi Baker

Reč je o ljudima koji će imati zadatak da prate kako se sprovode mere za zaštitu od koronavirusa, posle rasta broja zaraženih u Velikoj Britaniji.

U nedelji od 28. decembra do 3. januara testirano je 2.295 igrača i članova timova i zabeležen je rekordan rezultat broja pozitivnih, čak 40.

To je najviše od početka sezone i u Londonu su rešeni da učine sve da se mere pooštre, kako ne bi bili primorani da prekidaju sezonu kao što je bilo u martu prošle godine.

U klubovima postoji bojazan da bi ulazak kontrolora u svlačionice na sam dan utakmice mogao da ugrozi tajnost podataka.

Ipak, oni su dobili uverevanja kako se te posete neće vršiti u "osetljivo vreme", kada treneri i igrači razgovaraju o taktici i sastavu timova.

Takođe, igračima i stručnom osoblju strogo je preporučeno da izbegavaju rukovanje i grljenje, posebno sa članovima protivničkih ekipa.

Zabranjeno je i menjanje majica i dresova, a klubovima je zaprećeno da će kontrolori strogo sankciionisati svaku nepravilnost.

Rezervni igrači će morati da nose maske sve dok ne krenu na zagrevanje, isto važi i za fizioterapeute i medicinsko osoblje. Igrači će morati da noske maske uvek osim kad su na terenu ili na tuširanju.

Takođe, klubovi će morati da dozvole kontrolorima da ulaze i u autobuse i avione, kada putuju na gostovanja, a preporučeno je da zbog držanja distance na mečeve na strani idu sa najmanje tri autobusa.

Vozači tih autobusa i kombija moraće da budu negativni na testovima tri dana pre početka vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve