Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.01.2021.

10:00

Hoće li se igrati Milan – Juventus?

U Italiji su svi na nestrpljenjem čekali susret lidera Serije A Milana i devetostrukog uzastopnog šampiona Juventusa (20.45, TV B92).

Izvor: SS

Autor: SS

Hoće li se igrati Milan – Juventus?
Foto: Profimedia

Međutim, pred taj meč stavljen je znak pitanja zbog slučajeva koronavirusa u taboru torinskog kluba.

U ponedeljak je pozitivan na Kovid-19 testiran Aleks Sandro, a u utorak Huan Kvadrado i sva je prilika da u redovima "stare dame" ima još zaraženih igrača.

Zbog toga se u Italiji sa velikom pažnjom čekaju rezultati testova na dan utakmice, kada će i biti poznato da li će Juventusu uopšte biti dozvoljeno da putuje u Milano.

Dva grada su veoma blizu, putuje se na dan utakmice i zato ima prostora da se sačekaju novi rezultati testiranja.

U suprotnom gradske vlasti Torina bi morale da zabrane ekipi put u drugi grad, baš kao što je bio slučaj sa Napolijem kada je trebalo da dođe u Torino.

Doktor iz Torina i medicinskog tima tog grada Roberto Testi nije baš uveren da će meč biti odigran.

"Ako bude još pozitivnih testova i dovoljno dokaza da se virus nekontrolisano širi među ekipom, to bi bio veliki problem za sigurnost ostalih igrača. U tom slučaju bismo morali da reagujemo, izolujemo sve i blokiramo Juventusov odlazak u Milano", izjavio je Testi za "Korijere dela Sera".

Ipak, čovek zadužen za Kovid u oblasti Pijemont Mateo Marnati kaže da je razgovarao sa doktorom Testijem.

"Uverio me je da još uvek nije doneta nijedna odluka i da se situacija ne smatra ozbiljnom. Postoji protokol i dva slučaja zaraze nisu dovoljna da se interveniše, osim da se bliski kontakti samoizoluju", rekao je Marnati i dodao:

"Čak pet Kovid slučajeva ne bi bilo dovoljno da se interveniše na takav način. Siguran sam 99,9 odsto da će se utakmica odigrati u sredu".

Čekamo konačnu odluku. Meč je planiran za 20:45 uz prenos na TV B92.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve