Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.12.2020.

21:58

"Pomerili smo granice – ostaćemo na ovom putu"

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela 2020. godinu opisao je kao vrlo uspešnu za klub sa "Marakane".

Izvor: MS

Autor: MS

Foto: FK Crvena zvezda

Mrkela je podsetio da je treći put osvojena treča titula prvaka države u nizu, a da je na pomolu rekord zbog prednosti od devet bodova u odnosu na Partizan.

O tome je govorio na tradicionalnog svečanosti "Crveno belo veče" na kraju svake godine.

"Završena je još jedna uspešna kalendarska godina, u kojoj smo osvojili treću uzastopnu titulu prvaka Srbije, što je tek treći put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi. Takođe je ostvaren i drugi cilj koji smo postavili, kvalifikovali smo se u grupnu fazu Lige Evrope i sa rekordnih 11 bodova smo zauzeli drugo mesto u grupi, prezimeli smo u Evropi i na proleće ćemo igrati veliki dvomeč sa Milanom. Ovo je godina u kojoj smo pomerali granice i u kojoj smo afirmisali veliki broj mladih igrača. U jednom trenutku na utakmici protiv Rada imali smo sedam igrača mlađih od 21 godine na terenu", rekao je Mrkela.

Ova godina donela je i promenu na klupu, umesto Vladana Milojevića došao je Dejan Stanković.

"Pokazao je Dejan Stanković da uz uspešnu igračku karijeru, može da da gradi i uspešnu trenersku karijeru i sa njim smo ove godine pomerili mnoge granice kada je u pitanju rezultat u našem klubu".

Osvrnuo se i na dvomeč koji će u šesnaestini finala Lige Evrope protiv italijanskog Milana.

"Ostaćemo na ovom putu, ciljevi će nam ostati isti. Želimo da osvojimo i četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije, što će biti ptvi put u istoriji Crvene zvezde da se tako nešto desi. Verujem da u dvomeču protiv Milana možemo da pružimo dve dobre utakmice i da se na pravi način predstavimo Evropi u duelima protiv velikana kakav je Milan. Posle ove uspešne kalendarske godine čekaju nas novi izazovi, a ja svim navijačima Crvene zvezde želim srećnu Novu godinu i božićne praznike", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve