Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.12.2020.

17:35

Kavani prošao bez kazne za "davljenje" igrača Evertona

Napadač Mančester junajteda Edinson Kavani neće biti kažnjen za incident koji se dogodio na meču četvrtfinala Liga kupa sa Evertonom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kavani prošao bez kazne za
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Urugvajac je bio strelac prvog gola u pobedi njegovog tima na "Gudisonu" od 2:0, ali je u 53. minutu trebalo da bude isključen.

On je posle rasprave sa Jerijem Minom protivničkog igrača uhvatio za vrat i gurnuo ga na zemlju, što su sudije propustile da kazne.

VAR sistem nije bio u upotrebi na tom susretu, on će važiti samo za polufinale i finale, a Kavaniju je pretila suspenzija od tri meča. Razlog što Kavani nije kažnjen jeste što je sudija Endi Medli u izveštaju naveo da je video incident, ali da je osećao da nije bilo potrebe da raguje, pa disciplinci nisu imali osnova da ga kazne. Ipak, Urugvajac je i dalje na tapetu u Premijer ligi i to zbog nepažljivog korišćenja Tvitera. On je posle pobede nad Sautemptonom od 3:2, na društvenoj mreži odgovorio na poruku prijatelja sa "Hvala, negrito". Iako je Kavani odmah obrisao poruku, braneći se da nije imao na umu ništa rasističke prirode, moraće da odgovori na optužbu. Ukoliko disciplinci ostanu pri svome, sledi mu svakako barem tri meča suspenzije, bez obzira na to što se izvinio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve