Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.12.2020.

10:00

Mesi želi u Ameriku

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je da još nije doneo odluku o svojoj budućnosti, odnosno da li će na kraju sezone napustiti katalonski klub ili ne.

Izvor: SN

Autor: SN

Mesi želi u Ameriku
Photo by Octavio Passos/Getty Images

Argentinac je naveo i da mu se oduvek svidjala ideja o odlasku u SAD, ali da "ovo nije vreme za to" i dodao da nikada ne bi mogao za zaigra za Real ili Atletiko Madrid.

Mesiju ugovor sa Barselonom ističe 30. juna 2021. godine, što mu ostavlja slobodu da pregovara s drugim klubovima od 1. januara.

"Ne znam još šta ću uraditi. Sačekaću da se sezona završi. Trenutno je najvažnije fokusirati se na tim, pokušati da se osvoji neki trofej, ne odvlačiti pažnju drugim stvarima", rekao je Mesi u intervjuu španskoj televiziji La Seksta.

Barselona je loše počela sezonu u Primeri i tek je peta sa osam bodova manje od vodećeg Atletiko Madrida.

"Klub je u teškoj situaciji i biće teško vratiti ga nivo na kojem je bio", rekao je Mesi.

On je ponovio da je Barselona njegov život, da je naučio sve u katalonskom klubu sa kojim ima "ljubavnu vezu".

Mesi je u avgustu želeo da napusti Barselonu posle sezone bez titula koja se završila ponižavajućim porazom od Bajerna iz Minhena od 8:2, a nezadovoljan radom u klubu i atmosferom. Međutim, ograničen svojim ugovorom i predsednikom đozepom Marijom Bartomeuom, koji je u međuvremenu podneo ostavku, odlučio je da ostane.

"Osetio sam da je vreme za promene... a onda je Bartomeu počeo da filtrira stvari kako bih ja ispao zlikovac", rekao je Mesi i naveo da je odustao od odlaska jer je želeo da izbegne suđenje sa Barselonom i pored toga što su mu, kako je dodao, mnogi advokati rekli da bi pobedio.

Mesi je rekao i da neće javno podržati nijednog kandidata na izborima za predsednika kluba krajem januara.

"Neka pobedi najbolji kandidat. Ko god to bio, biće u veoma teškoj situaciji. Biće teško dovesti igrače. Za to je potrebno mnogo novca, a novca nema. Treba nam nekoliko iskusnih igrača kako bismo se vratili u borbu za titule", rekao je Mesi.

Intervju s Mesijem je snimljen nedavno, a emitovan je nekoliko sati nakon što je Barselona objavila da će Argentinac propustiti utakmicu protiv Eibara u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve