Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.12.2020.

19:07

OFK Beograd dobio predsednika: "Terzić i Zvezda daju prvu injekciju"

Vanredna Skupština OFK Beograda donela je promene u rukovodstvu kluba sa Karaburme.

Izvor: MS

Autor: MS

OFK Beograd dobio predsednika:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Novi predsednik "romantičara" je bivši golman i reprezentativac Saša Stevanović.

Prisustvovalo je samo pet skupštinskih delegata (Marko Miljković, Zdravko Jokić, Raša Andrejević, Momčilo Minić i Aleksandar Gajović, uz predsednik Skupštine Ljubišu Đurovića), kojima su ostali članovi dali ovlašćenje da ih zastupaju.

Za izglasavanje novog predsednika je glasalo 22 od 23 člana sa pravom glasa, a jedan je bio uzdržan.

"Pokazano je da osnova za vraćanje OFK Beograda postoji, a to je jedinstvo bivših igrača, radne zajednice, Kluba prijatelja, veterana i novinara. Kao deo ovog jedinstva dobio sam zadatak da ih predvodim do ostvarivanja zajedničkog cilja, a to je da OFK Beograd vratimo tamo gde pripada. Teorije zavere, lični interesi i loše procene dovele su naš klub na najniže grane u svojoj istoriji. Dok se još uvek neki trude da brane OFK Beograd od Ofkovaca, mi smo na ovoj Skupštini dokazali jedinstvo, kao i istrajnost u borbi za naš klub", rekao je Stevanović.

On je najavio da će "romantičari" prihvatiti pomoć i postati filijala Crvene zvezde.

"Situacija u kojoj je trenutno OFK Beograd ne ostavlja trunku slobode da odbije pomoć od klubova koji trenutno finasijski i organizaciono bolje funkcionišu od nas. Pomoć koju je ponudio Zvezdan Terzić i Crvena Zvezda, kao i eventualnu saradnju dva kluba koju je pomenuo, otvora mogućnost da naš klub dobije prvu injekciju pred početak vraćanja. Shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se klub trenutno nalazi, svoje mišljenje sam izneo ljudima koji su me podržali i navijačima. Pomoć u vidu poslovno-tehničke saradnje trebamo da prihvatimo, ukoliko ta pomoć ne remeti integritet i tradiciju našeg kluba".

On je pozvao i državne organe da se uključe i pomognu trećeligašu da se oporavi od loše situacije.

Podsetimo, OFK Beograd je pred ispadanjem u četvrti rang takmičenja u državi i već godinama ima isključenu struju na stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve