Nova vest
Fudbal

Petak, 04.12.2020.

15:16

Direktor Junajteda: "Projekat šira slika" nije bio tu da se grupiše moć

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Direktor Junajteda:
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Ed Vudvord, izvršni direktor Mančester junajteda, rekao je da "Projekat šire slike", koji je predložio sa Liverpulom, nije bio osmišljen zbog sticanja prevlasti grupe klubova.

Poznato je da su u oktobru u štampu dospeli određeni detalji iz planiranog projekta koji su naišli na žestok otpor pojedinih klubova i šire javnosti.

Neki od radikalnih predloga ticali su se skraćenja broja klubova Premijer lige sa 20 na 18, zatim na ukidanje Liga kupa, ali je problem bio i u glasanju gde bi ključnu ulogu imalo šest klubova plus tri pridružena.

U pitanju su dva kluba iz Mančestera, Liverpul, Totenhem, Čelsi i Arsenal, uz Vest Hem, Everton i Sautempton.

Premijer liga se obavezala da će u martu naredne godine dati odgovor na predloge, ali je mala verovatnoća da će projekat biti usvojen.

Ed Vudvord je odbacio optužbe kako je ovo bio pokušaj da se neki klubovi dokopaju veće pozicije u sistemu odlučivanja.

"Treba naglasiti da je ovo bio samo radni projekat. Nema tu ništa od sticanja moći iza kulisa, to je bio običan dokument o kom je trebalo da se diskutuje. Sledeći korak trebalo je da bude da se prikaže vlasnicima u pokušaju da se stakne konsenzus", rekao je Vudvord nedavno na "Forumu navijača Mančester junajteda".

Ono što navijače njegovog kluba više zanima je situacija sa pojačanjima.

"Imamo još mnogo da radimo kako bismo dosegli nivo konzistencije rezultata neophodan za osvajanje trofeja. U aprilu smo preporučili pojačanje tima, ali smo bili disciplinovani u trošenju tokom pandemije. Sa igračima koje smo doveli, prebacili smo 200 miliona evra ulaganja od leta 2019. godine, to je više nego što je potrošio bilo koji evropski klub u tom periodu. Nastavićemo da podržavamo Olea, sa dugoročnim planom pojačanja, sa fokusom na leto", zaključio je direktor Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve