Nova vest
Fudbal

Petak, 04.12.2020.

08:30

Još punija kasa Crvene zvezde

Crvena zvezda je ispunila cilj, plasirala se u šesnaestinu finala Lige Evrope, što je pre svega veliki rezultat sa rezultatske, a onda i sa finansijske strane.

Izvor: SS

Autor: SS

Još punija kasa Crvene zvezde
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Taj momenat novca nikako nije zanemarljiv, pogotovo u situaciji u kojoj je klub iz Ljutice Bogdana.

Svaka pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope vredi 570.000 evra, a svaki bod UEFA nagrađuje sa 190.000 evra, što u dosadašnjih pet utakmica čini ukupnih 1.900.000 evra.

Osvajanje drugog mesta u grupnoj fazi donosi još 500.000 evra, a samo učešće u nokaut fazi još toliko.

Kada se na to dodaju zarade iz kvalifikacija i za sam plasman u grupnu fazu, Zvezda je ukupno ove jeseni zaradila oko 9.000.000 evra.

Tu nije kraj, pobedom nad Liberecom u poslednjem kolu, ne samo da bi se "napala" cifra od 10.000.000 evra, već bi se i poboljšao klupski i nacionalni koeficijent.

A znamo dobro da bi za srpski fudbal bilo veoma dragoceno kada bi se dokopao "čuvenog" 15. mesta na listi UEFA i tako dobije dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve