Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.12.2020.

10:16

Laporta najavio kandidaturu i obećao: Mesi će sačekati novog predsednika

Đoan Laporta, bivši predsednik Barselone, biće kandidat na klupskim izborima, deset godina pošto je otišao sa kormila katalonskog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Laporta najavio kandidaturu i obećao: Mesi će sačekati novog predsednika
Photo by Bagu Blanco/Getty Images

Laporta je otkrio dao svojih planova novinarima u Španiji, a svakako da mnoge najviše interesuje kako on planira da zadrži Lionela Mesija.

"Isti sam kao pre. Kada sam postao predsednik imao sam 40, sad mi je 58 godina. Traže od mene da budem prirodan, ali mi smo u delikatnom trenutku i želim da ljudi shvate da moramo biti ujedinjeni", rekao je Laporta za Radio Katalunja.

On je otkrio da je u kontaktu sa Mesijem, ali i da odavno nisu razgovarali.

"Sa njima sam u kontaktu, ali dugo nismo razgovarali. Da bismo pričali o obnavljanju ugovora, morao bih da imam autoritet predsednika da mu dam predlog koji bi on mogao da ispuni. On zna da sve što obećam to i ispunim. Mesi pravi razliku sportski i ekonomski, mnogo toga vuče za sobom. Leo voli Barselonu i ja bih mu pomogao. Daćemo realne predloge. Verujem da će sačekati novog predsednika da odluči o budućnosti. Barselona - Mesi mora da bude i dalje lepa priča, tako je bilo oduvek", kaže Laporta.

Zanimljivo je i to da se čuo sa Nejmarom.

"Da, čuli smo se i imao bih šta da kažem, ali na osnovu mog iskustva, ne bih da kažem bilo šta što bi destabilizovalo tim. Normalno je tako nešto kada su Leo i on prijatelji".

Laporta ne isključuje mogućnost Mesijevog odlaska.

"Barselona bi preživela i bez njega, ali bilo bi bolje da ostane, iako znam da to neće biti lako ostvariti. Ne radi se o novcu, u pitanju je strast", dodao je bivši predsednik Barse.

Na pitanje, da li će biti moguće da se dovede igrač tipa Erlinga Halanda, on je rekao da će mnogi želeti da igraju na "Kamp Nou".

"Ako ja budem predsednik, svet će imati jasnu poruku da smo se vratili. Vratićemo radost među navijače i veliki igrači će želeti da dođu, ipak osnovno je da damo snage onima koji su već tamo", dodao je Laporta.

Na pitanje koji prelazak je bio gori za Barselonu, onaj pod Đoanom Gašparom ili ovaj pod Bartomeuom, rekao je:

"Klub je u najgoroj poziciji u istoriji. U vrlo delikatnom trenutku. Gledanje u prošlost neće mi pomoći".

On je rekao i da je Ronald Kuman "legenda" i da ima poverenje, te da će sa svojim članovima nastojati da obezbedi i više od 120 miliona evra sredstava od banaka i sponzora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve