Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.12.2020.

22:50

Dominacija Barselone i Juventusa

Fudbaleri Barselone su rezultatom 3:0 pobedili Ferencvaroš, dok je Juventus takođe sa 3:0 savladao Dinamo iz Kijeva.

Izvor: SN

Autor: SN

Dominacija Barselone i Juventusa
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Juventus i Barselona su nedodirljivi u grupi G ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.

Barselona ima svih pet pobeda posle pet kola, dok je Juventus na skoru od četiri pobede i jednog poraza i Barsa je prva sa 15, a Juve drugi sa 12 bodova.

"Stara dama" iz Torina je u sredu uveče na svom stadionu bila bolja od kijevskog Dinama, a prvi gol na meču postignut je u 21. minutu, kada je Federiko Kijeza glavom savladao golmana Buščana.

Već na startu prvog poluvremena, prednost crno-belih se udvostručila, a u 59. minutu taj gol je postigao Kristijano Ronaldo i to na asistenciju Alvara Morate i taj gol možete videti OVDE, a to je njegov 750. gol u karijeri.

Na 3:0 povisio je upravo Alvaro Morata samo sedam minuta kasnije i to će se ispostaviti kao konačan rezultat utakmice.

Juventus je igrao taman onoliko koliko im je bilo potrebno za nova tri boda. Oni će u poslednjem kolu igrati protiv Barselone na Kamp Nou i ukoliko tamo ostvare pobedu iz grupe G odlaze kao prvoplasirani.

Što se tiče Barselone oni su ovde u boljem položaju nego Juventus da grupu završe kao prvoplasirani, jer im je za tako nešto potreban samo remi na svom stadionu u tom poslednjem kolu.

Oni su pobedili u svih pet odigranih susreta u grupnoj fazi Lige šampiona, a poslednja u tom nizu je bila upravo večeras nad nejakim mađarskim predstavnikom, ekipom Ferencvaroša.

Veče je počelo sjajno po goste iz Španije, a prvi gol postigao je Antoan Grizman već u 14. minutu, kada je posle sjajne akcije petom savladao golmana Ferencvaroša i na atraktivan način doneo vođstvo Barseloni.

Martin Brejtvajt je samo četiri minuta nakon Grizmanovog gola uspeo da udvostruči prednost Barselone, kada je u petercu dočekao centaršut sa levog boka koji je uputio Pjanić popularnom "kašikom" loptu smestio u mrežu.

Do kraja poluvremena je Barselona ubacila još jednom loptu u mrežu Ferencvaroša.

Ovoga puta su to uradili sa takozvane "bele tačke", a odgovornost na sebe je preuzeo Usman Dembele i on je penal izveo veoma sigurno za visokih Barselona 3, Ferencvaroš 0 i to posle 28 minuta fudbala.

Barselona je svoj posao završila posle pola sata fudbala i do kraja utakmice su samo "ostali na terenu" kako bi završili posao. Imali su znatno veći posed lopte, preko 60% i čak 16 šuteva naspram 6 Ferencvaroševih.

Barselona je na ovom meču imala čak 685 uspešnih dodavanja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve