Nova vest
Fudbal

Subota, 28.11.2020.

12:00

"Rekli su da je bio debeljuškast, ali genijalac je ličnost izvan forme"

Smiruju se strasti i emocije kojima su bili ispunjeni članci, sečanja i počasti preminuloj fudbalskoj legendi Dijegu Maradoni.

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Umesto njih, u italijanskim medijima objavlujuju se tekstovi koji analiziraju njegovu genijalnost.

List Vatikana “Oservatoruo Romano” u dugačkom članku analizira i odgovara na pitanje u čemu je bila genijalnost Maradone.

"Neki su isticali da je bio debeljuškasti fudbaler, suprotno od današnjih mišičavih i nabildovanih, nije bio disciplinivan na treninzima, zanemarivao je neka fudbalska pravila, ali genijalac je ličnost izvan forme, onaj koji proširuje i ruši granice, a Maradona je bio takav”, piše list.

"Oservatouro Romano" poredi Maradonu s legendarnim bokserom Muhamedom Alijem i teniserom Džoom Mekinroom.

“Jedan šampion se izdiže po svojoj hrabrosti, altruizmu i fantaziji. O Maradoninoj hrabrosti svedoči njegovo driblanje, a o njegovom altruizmu činjenica da je ne samo davao istorijske golove već je nesebično stvarao šanse da se i drugi istaknu. Imao je više mašte nego mišića, upravo suprotno od današnjih fudbalera”, piše list.

Zaključuje da “veliki nije onaj ko čini da se drugi osećaju malim, već onaj, kao Maradona, koji je u stanju učiniti da se i drugi osećaj velikim”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve