Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2020.

16:17

"Maradona je preterivao u svemu – na terenu je to bilo prelepo"

Bivši francuski fudbalski reprezentativac Mišel Platini rekao je da je Dijego Maradona bio najveći zaljubljenik u fudbal.

Izvor: MT

Autor: MT

Mandatory Credit: Allsport UK /Allsport

Platini i Maradona su bili veliki rivali na terenu u italijanskoj ligi osamdesetih godina prošlog veka. Maradona je došao u Napoli 1984. godine, dve godine pošto je Platini potpisao za Juventus.

Argentinac je sa Napolijem uspeo da prekine dominaciju Juventusa u italijanskom prvenstvu.

Platini je sa Juventusom osvojio dve šampionske titule u Italiji i titulu evropskog prvaka 1985. godine, a u poslednjoj sezoni bio je vicešampion, nakon je Maradona sa Napolijem osvojio prvu titulu 1987. godine.

U poruci Asošiejted presu, 65-godišnji Platini je naveo i da je Maradona bio "dete kralj".

"Pomalo je preterivao u svim stvarima, ali najvažnije je da je bio preteran na terenu i to je bilo prelepo", naveo je bivši predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA).

Maradona je osvojio dve šampionske titule sa Napolijem i Kup Uefa. Odigrao je 259 utakmica i postigao 115 golova za napuljski klub.

Maradona je umro u sredu od srčanog udara u 60. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve