Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2020.

14:45

"Maradona je imao veličinu u sebi, ali nije bio pravi sportista"

Dijego Maradona je u svojoj karijeri imao mnogo nezaboravnih trenutaka, ali nijedna utakmica ga nije definisa kao četvrtfinale Mundijala protiv Engleske (2:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Allsport/Getty Images

Maradona je na stadionu Asteka u Meksiku 1986. prvo "Božjom rukom" postigao gol preko golmana Pitera Šiltona, a onda četiri minute kasnije krenuo s centra, predriblao petoricu igrača i Šiltona za 2:0.

Do kraja utakmice je Geri Lineker smanjio na konačnih 2:1, a Argentina je osvojila svoje drugo svetsko prvenstvo svladavši u finalu Nemačku.

"Nije me briga što iko misli, ali taj gol je doneo pobedu Argentini. Postigao je briljantan drugi gol, ali mi smo još uvek bili pod utiskom onoga što se dogodilo nekoliko minuta ranije
", napisao je Šilton.

Šilton posle te utakmice nikad nije sreo Maradonu, koji je u razgovoru sa Linekerom istakao da gol rukom nije bilo varanje.

"Ne sviđa mi se što se nikada nije izvinio (za gol rukom, prim. aut). Nikada ni na jednoj pozornici nije rekao da je varao i da mu je žao. Umesto toga, koristio je svoju 'Božju ruku'. To nije bilo u redu. Imao je veličinu u sebi, ali nije bio pravi sportista", smatra Šilton.

Iako se u svom tekstu u "Dejli mejlu" osvrnuo na utakmicu u Meksiku, Šilton je odmah na početku izrazio žaljenje za gubitkom Dijega Maradone.

"Moj život je dugo bio povezan s Dijegom na način na koji ja to nisam hteo, ali tužan sam što nas je napustio tako mlad. On je sigurno bio najbolji igrač protiv koga sam igrao i moje misli su uz njegovu porodicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve