Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.11.2020.

20:30

"Đavoli" su "povileneli", zakuvalo se u grupi H VIDEO

U okviru grupe H Lige šampiona Mančester junajted je bio ubedljiv protiv Bašakšehira sa 4:1 (3:0), dok je Pari Sen Žermen bio bolji od Lajpciga – 1:0 (1:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Maja Hitij/Getty Images

Tako se situacija na tabeli poprilično zakuvala, pošto je Junajted sada prvi sa 9 bodova, a Francuzi i Nemci dele drugo mesto sa po 6 bodova.

Ipak, razliku bi mogao da napravi međusobni skor, koji je sada na strani "svetaca", pošto je u prvom susretu u Lajpcigu bilo 2:1.

Do trijumfa je PSŽ stigao golom već u 11. minutu. Dosuđen je penal koji je skrivio Marsel Sabicer, a u vođstvo domaćih pretvorio Nejmar.

U nastavku meča smo uglavnom gledali napade Lajpciga i neobično defanzivnu taktiku Parižana i čekanje šanse iz kontre.

Bilo je prilika, a najbolje dve u prvom delu imali su gosti. Najpre Amadu Haidara u 38. minutu kada mu je golman odbranio udarac, a onda i Emil Forsberg u nadoknadi kada je iz odlične situacije tukao preko gola.

Isti igrač je i na počedku drugog poluvremena bio u šansi, ali ovog puta šalje loptu pored desne stative.

I praktično, to je bilo to u ovom susretu. Može se reći da su do kraja i jedni i drugi razočarali, jer nije bilo ofanzive na kakvu su nas navikli i kakav mentalitet gaje trener Tomas Tuhel i Julijan Nagelsman.

U drugoj utakmici grupe H Mančester junajted je ubedljivo sa 4:1 porazio Bašakšehir i tako mu se osvetio za poraz pre tri nedelje u Istanbulu (1:2).

Od samog starta bilo je jasno u kom pravcu će otići ovaj meč, jer je maestralni Portugalac Bruno Fernandeš već u sedmom minutu doneo prednost.

Posle kornera sa leve strane je zahvatio loptu na ivici kaznenog prostora i odatle je zakucao pod prečku gola gostiju.

Fantastičan udarac!

Isti igrač je već u 19. minutu postigao drugi gol na meču i čak i Turcima je tada bilo jasno da se sa "teatra snova" neće izvući neporaženi.

U 35. minutu je dosuđen penal za Junajted koji je Fernandeš prepustio Markusu Rašfordu, iako je tako mogao da dođe do het-trika.

Mladi engleski napadač je bio veoma siguran sa 11 metara.

Potom je na "Old trafordu" usledilo zatišje sve do 75. minuta kada gosti stižu do utešnog gola. Strelac je bio Deniz Turuc.

Ali, da pobeda "crvenih đavola" bude ubedljiva pobrinuo se Danijel Džejms u nadoknadi za konačnih 4:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d