Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.11.2020.

16:00

Golman Čukaričkog o reprezentaciji, Superligi, Kupu

Golman fudbalskog kluba Čukarički Đorđe Petrović rekao je da je poziv u reprezentaciju Srbije bilo ostvarenje snova.

Izvor: B92

Autor:B92

Golman Čukaričkog o reprezentaciji, Superligi, Kupu
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Veče pred meč protiv Rusije, trener golmana Čukaričkog Oliver Kovačević saopštio mi je da odem do kluba, da uzmem opremu i rukavice i da produžim za Staru Pazovu. Bio je to šok za mene, ali ujedno i neverovatan doživljaj i ostvarenje dečačkih snova", rekao je Petrović, prenosi klub.

Petrović je rekao da je tada i upoznao većinu reprezentativaca i istakao da je bilo lepo gledati kako Srbija igra protiv Rusije.

"Moram da pomenem Rajkovića, sjajno je intervenisao kod zicera koji su Rusi imali u prvom minutu i usmerio je utakmicu u pravcu u kojem smo želeli da ide. Da smo tada primili gol, ko zna kakav bi kasnije ishod bio. U svakom slučaju, iako sam proveo samo jedan dan sa reprezentacijom, za mene je to neverovatno iskustvo", rekao je Petrović.

Odmah posle reprezentacije, Petrović se "prebacio" na Superligu Srbije gde je Čukarički u Lučanima osvojio bod.

"Sačuvati se poraza u Lučanima nije loš rezultat. I Zvezda i Partizan kad odu na gostovanje Mladosti, nije im lako, pa tako nije bilo ni nama. Ali, moram da istaknem da na kraju nismo bili zadovoljni bodom, obzirom na broj šansi koje smo imali i uzimajući u obzir dešavanja na terenu", rekao je on.

"Vodili smo, a gol za izjednačenje primili u 82. minutu. Teško je bilo i sačuvati koncentraciju za jedan ili dva udarca koje su domaći imali, ali sam bio nemoćan kod gola, Bojović je glavom majstorski zahvatio loptu. Opet, u dobroj smo seriji mečeva, pet utakmica smo bez poraza, probili smo se na četvrto mesto. Naš cilj je Evropa, svejedno da li kroz Super ligu ili Kup Srbije", naglasio je Petrović.

Već u sredu Čukarički će u okviru osmine finala Kupa Srbije gostovati Radniku u Surdulici.

"Opet nas čeka dugo putovanje. Ali, nije to problem, niti u tome želimo da tražimo bilo kakav alibi. Nećemo kalkulisati, pođednako su nam važni i Kup i prvenstvo. Znamo kakav nas rival čeka, znamo da uvek imamo problema kad igramo u Surdulici, a i Radnik je u vrlo dobroj formi. Ipak, idemo na pobedu i plasman u četvrtfinale", rekao je Petrović.

On je naveo da Radnik ima iskusnu ekipu koju predvodi prvi strelac lige Milan Makarić.

"Nadam se da ćemo sav posao uspeti da završimo u 90 minuta, ali smo spremni za svaki scenario, pa i za jedanaesterce. Vežbaćemo ih, kao što to uvek činimo, uvek ostanemo malo duže posle treninga. Naravno da ćemo mi golmani zajedno sa našim trenerom Oliverom Kovačevićem dodatno analizirati rivale
", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d