Nova vest
Fudbal

Petak, 20.11.2020.

13:55

Novi Borusijin vunderkind ispisao istoriju VIDEO

U subotu je ispisana nova stranica istorije nemačke Bundeslige.

Izvor: B92

Autor:B92

Novi Borusijin vunderkind ispisao istoriju VIDEO
Photo by Gareth Copley/Getty Images

Napadač Borusije Dortmund Jusufa Mukoko napunio je u petak 16 godina i time stekao pravo nastupa u elitnom rangu nemačkog fudbala.

Dan kasnije mu je trener Lusijen Favr dao šansu na terenu protiv berlinske Herte, pa je Mukoko postao najmlađi igrač u istoriji Bundeslige.

Pet minuta pre kraja meča koji je Borusije dobila 5:2 zamenio je četvorostrukog strelca Erlinga Halanda i oborio rekord još jednog bivšeg "milionera" Nurija Šahina.

"Kakva noć! Veoma srećan što sam debitovao. Ali još sam srećniji zbog tri boda. Ništa ne može opisati ovaj osećaj. Hvala vam, hvala svima na ovom trenutku",
napisao je na svom instagram nalogu Jusuf Mukoku.

Tinejdžer rođen u Kamerunu, a odrastao u Nemačkoj, je od avgusta trenirao sa prvim timom Borusije kako bi se spremio za svoju šansu u seniorskoj konkurenciji.

Mukoko je postigao 90 golova uz 16 asistencija na 56 nastupa za U17 tim Borusije, te 51 gol i 11 asistencija na 32 utakmica za U19 ekipu.

On je još jedan u nizu supertalentovanih momaka u prvom timu Borusije, pored 17-godišnjeg Džuda Belingema, 18-godišnjeg Gija Rejne i 20-godišnjih "veterana" Džejdona Sanča i Erlinga Halanda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve