Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.11.2020.

12:26

"Ogrešili su su se o pokojnog Antića, Muslina, Paunovića i mene"

Ljubinko Drulović, bivši selektor Srbije i šampion Evrope sa omladinskom selekcijom, govorio je o aktuelnoj situaciji u srpskom fudbalu.

Izvor: MS

Autor: MS

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Srbija ni posle 20 godina nije otišla na EURO i sledi analiza svega (ne)urađenog.

Prvi je sve pokrenuo, odnosno lavinu kritika, nekadašnji kapiten Nemanja Vidić, koji je ekspresno dobio odgovor od saigrača iz reprezentacije i aktuelnog potpredsednika Marka Pantelića.

Javljali su se mnogi sportski radnici, a među poslednjima i Drulović, koji se prisetio kako je on smenjen 2014. godine.

"Ušao sam u istoriju kao neko ko je Srbiji doneo prvu medalju u fudbalu (omladinsko zlato na EP 2013). Iz A tima koji sam predvodio na četiri utakmice njih šestorica su sada reprezentativci. Samo jednu utakmicu sam izgubio, i to od Brazila. Ubeđen sam da bi Srbija igrala na Evropskom prvenstvu 2016. da sam ostao selektor i da bi danas imala ozbiljan tim. Veliko iskustvo kao igrača i kao trenera mi daje za pravo da kažem šta mislim. Žao mi je što tada nisam nastavio s poslom, nažalost, tako su drugi odlučili", priča Drulović za "Alo".

Drulović očekuje smenu generacija posle novog neuspeha u bori za mesto na Evropskom prvenstvu.

"Neki igrači više neće igrati za reprezentaciju. Ušli su u ozbiljne godine. Možda ih više neće ni pozivati. Ali hvala bogu imamo mnogo mladih igrača koji su bili šampioni Evrope i sveta i koji će biti nosioci igre A tima".

Drulović je bez ustezanja poručio da se FSS ogrešio o mnoge selektore...

"Ne govorim samo o sebi. Ogrešili su se i o pokojnog Radomira Antića, o Veljka Paunovića, Slavoljuba Muslina... Svi se borimo za karijeru, ali činjenica je da svako ko je postigao neki rezultat sklonjen iz nacionalnog tima. To je najveći problem u našem fudbalu", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve