Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.11.2020.

08:36

Poznati potencijalni rivali Srbije na putu ka Mundijalu

Evropa je otišla za nas i već narednog marta kreće borba za odlazak na Mundijal u Kataru.

Izvor: MS

Autor: MS

Poznati potencijalni rivali Srbije na putu ka Mundijalu
Starsport

Srbija je pobedom nad Rusijom (5:0) napravila pometnju u šeširima žreba za kvalifikacije za Svestko prvenstvo 2022. godine, pa će tako "baćuške" biti, iznenađujuće u trećem šeširu.

Debakl u Beogradu imao je odjek da se u drugi red "ugurala" Rumunija...

Posle završetka grupne faze Lige nacija poznati su i svi šeširi za kvalifikacije, koje kreću već za četiri meseca i traju do kraja 2021. godine.

Srbija ne može da dobije iz istog šešira selekcije Švajcarske, Velsa, Poljske, Švedske, Austrije, Ukrajine, Turske, Slovačke i Rumunije.

U prvom, najjačem, su skoro sve "aždaje" – Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Nemačka, Holandija, Hrvatska, uz još Dansku.

Treći je možda ključan, gde bi trebalo izbeći Ruse, Norvežane i Čehe, a tu su još Mađarska, Republika Irska, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

U četvrtom su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija i Luksemburg, a u petom Jermenija, Kipar, Farska ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kazahstan, *Kosovo (ne može sa Srbijom), Litvanija, Letonija i Andora.

Poslednji šešir čine Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Pobednik grupa ide u Katar, a drugoplasirani u baraž u kome će morati da izvadi vizu kroz dve runde.

Žreb je na programu 7. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve