Nova vest
Fudbal

Petak, 13.11.2020.

11:45

Predsednik Fudbalskog saveza Bolivije uhapšen na poluvremenu

Bolivijski istražitelji uhapsili su privremenog predsednika tamošnjeg Fudbalskog saveza tokom kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Ekvadora.

Izvor: MT

Autor: MT

Predsednik Fudbalskog saveza Bolivije uhapšen na poluvremenu
Getty images

Markos Rodriges, optužen za korupciju, priveden je tokom utakmice na stadionu Ernando Siles u La Pazu, gde je Bolivija izgubila od Ekvadora sa 3:2.

Lokalni mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako Rodriges napušta stadion u pratnji policije.

Ronaldo Aramajo, koji je u izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bolivije, potvrdio je hapšenje u izjavi lokalnim medijima i dodao da je sastanak za izbor novog predsednika koji je bio zakazan za petak sada neizvestan.

Markos Rodriges bio je privremeni predsednik Saveza otkako je Sezar Salinas u julu preminuo od posledica korona virusa.

Lokalni mediji su preneli da je policija pokušala da uhapsi Rodrigesa u hotelu u kojem bi trebalo da se održe izbori, ali je on već bio otišao na stadion.

Bolivijski fudbal je u krizi, a rukovodioci klubova se bore oko vlasti u Savezu. Državno prvenstvo je prekinuto od marta zbog pandemije korona virusa i još nije nastavljano baš zbog tih sporova.

Inače, reprezentacija Bolivije je upisala i treći poraz u kvalifikacijama i poslednja je na tabeli, dok je Ekvador treći sa šest osvojenih bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve