Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.11.2020.

17:25

Tumbaković o timu za Škotsku: Nemam nijednu dilemu

Ljubiša Tumbaković i Dušan Tadić, selektor i fudbaler reprezentacije Srbije, održali su konferenciju za medije

Izvor: PT

Autor: PT

Tumbaković o timu za Škotsku: Nemam nijednu dilemu
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Srpskim fudbalerima ostao je još samo jedan stepenik da preskoče kako bi se našli među najboljim evropskim selekcijama.

"Orlovi" su u meču pre ovog odigrali jednu od boljih utakmica u poslednje vreme savladavši Norvešku na gostujućem terenu.

Ovoga puta naše igrače čeka meč u Beogradu, koji će zbog pandemije koronavirusa biti održan pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić".

Utakmica između Srbije i Škotske igra se u četvrtak u 20.45.

Konferenciju ste mogli da pratite uz naš sajt.

Tok konferencije:

Tadić:

"Mislim da u finalima ne postoji favorit, uvek je 50:50."

Koji film će gledati?

"Gladijator". (smeh)

Atmosfera?

"Voliš taj momenat, tu tenziju. Taj pritisak, navikli smo da ga nosimo. Želimo da preuzmemo odgovornost i da na terenu pokažemo ono najbolje".

O ovakvim utakmicama?

"Ne znam, igrao sam u Ligi šampiona, to su nokaut mečevi, dve utakmice su u pitanju, ovde je jedna. Igrali smo dosta tih mečeva."

Tumbaković:

Kolarov, Kostić, Ristić i Rajković spremni?

"Svi su spremni."

O podršci naroda?

"Voleo bih da je tako i želeo bih. Svojevremeno sam na prvom predstavljanju rekao da mi je želja da reprezentaciju predstavim narodu, kao i narod reprezentaciji. Ako je tako, onda je to ozbiljna podrška za našu sutrašnju utakmicu."

Dilema oko 11?

"Nemam."

Ima li Srbija tajnog aduta?

"Ne znam da li imamo tajnog aduta, ali u našem timu imaju igrači koji u datim trenutku mogu da rezultiraju. Mitrović nije naš jedini igrač koji postiže golove. Imamo grupu igrača koji u svakom momentu koji može da da gol. Nisu to tajnu aduti, već koje protivnički selektor prepoznaje."

Taktika?

"Svaka utakmica u pripremi postoji velika doza taktike. Sve ćemo učiniti da utakmicu dovedemo da možemo da je kontrolišemo. Ako budemo uspeli, onda to da pretočimo u rezultat"-

O ekipi?

"Adaptirani smo na uslove za rad. Sva naša okupljanja su takva. Nije ništa novo, igrači su taj rad prihvatili. Imamo dobru atmosferu i sa velikom željom iščekujemo utakmicu."

O Nikoli Milenkoviću?

"Nikola je standardan igrač reprezentacije otkada sam došao. Uvek je bio tu. Velika je podrška i vrlo mi je drago, pao mi je kamen sa srca kada sam ga video u timu. "


Najveća utakmica u trenerskoj karijeri?

"U mojim godinama verovatno jeste. Ali kod nas je svaka naredna, a ova ima dimenziju i ispada da je najvažnija. Imao sam puno utakmica, ali ovog momenta se nameće da je ovo moja najvažnija utakmica u karijeri".


Šta će da kaže fudbalerima?

"Puno toga motivacionog, to je neka naša intima."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve