Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.11.2020.

13:15

Svaki njegov gol koštao je Arsenal 1,6 miliona evra

Samo nedelju dana nakon što su ponizili Mančester junajted, fudbaleri Arsenala su se obrukali.

Izvor: B92, Givemesport

Autor:B92, Givemesport

Svaki njegov gol koštao je Arsenal 1,6 miliona evra
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Nije mnogo prošlo od prve pobede na Old Trafordu posle 14 godina i prvog trijumf u gostima protiv jednog od šest najboljih engleskih timova od 2014, do novog poniženja za "tobdžije".

Meru su im nasred Etihada uzeli fudbaleri Aston Vile sa 3:0.

Taj rezultat ne bi bio toliko strašan s obzirom da je Vila ove sezone deklasirala i šampiona Liverpul 7:2.

Međutim, problem je što je zabeležen neposredno nakon Old Traforda i što je tim Mikaela Artete delovao sporo, lenjo, preplašeno, dezorijentisano, bez kreativnosti i samopouzdanja koji su viđeni nedelju dana ranije u Mančesteru.

Posebne kritike javnosti izazvao je napad Arsenala, jer dolazak Tomasa Partija nije mnogo uticao na napredak igre, a kapiten Pjer-Emerik Obamejang nije ni senka prošlogodišnjeg golgetera jer je postigao samo dva gola u ligi, od toga jedan sa penala.

Arsenal nije dao gol iz igre tokom šest sati i 26 minuta fudbala, a kao jednog od glavnih krivaca ističu Francuza Aleksandra Lakazeta.

Ove sezone postigao je samo tri gola, protiv Vile se mučio da zadrži posed, a propustio je i sjajnu šansu promašivši ceo gol sa nekoliko metara udarcem glavom.

Ono što mu u severnom Londonu pre svega zameraju je što ne opravdava ogroman novac uložen u njegov transfer.

Arsenal je doveo Lakazeta iz Olimpik Liona 2017. za 52.000.000 evra i dao mu godišnju platu od 10,6 miliona, a otkako je stigao zaradio je 31,8 miliona.

Na 136 utakmica postigao je 51 gol uz 25 asistencija, pa su Englezi izračunali da je Arsenal svaki njegov gol koštao oko 1,6 miliona evra, svaka asistencija 3,3 miliona, a svaki nastup 617.000 evra.

Lakazet je odigrao nekoliko sjajnih utakmica za Arsenal i izgledao kao odlično pojačanje

Posebno se istakao u sezoni 2018/2019 sa 19 golova i 13 asistencija, ali je trenutno beskoristan za Arsenal jer nije dao gol u šest uzastopnih mečeva.

Kritičari posebno ističu da igra na poziciji gde veruju da bi Obamejang bio mnogo produktivniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve