Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.11.2020.

10:45

Škoti u superlativu o Mitroviću: Dokazao je da je gol mašina

Skot Klark, selektor reprezentacije Škotske, hvalio je Aleksandra Mitrovića pred meč Srbije i Škotske u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: PT

Autor: PT

Škoti u superlativu o Mitroviću: Dokazao je da je gol mašina
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Klark, koji se na klupi Škotske nalazi od 2019. godine, zna da najveća pretnja po gol njegovog tima dolazi upravo od strane napadača Fulama.

"Srbija ima kvalitetan tim. Protiv Norveške su izgledali fenomenalno. Imaju nekoliko ključnih igrača, a među njima je napadač Mitrović čiji je skor datih golova za nacionalni tim sjajan", kaže Klark pred meč i dodaje:

"Odličan je u šesnaestercu, ali i van njega. Postigao je veliki broj golova, te moramo posebnu pažnju da obratimo na njega, ali i na momke koji ga 'hrane' loptama. Jedan od njih je Dušan Tadić. Bilo koga da stave na sredinu terena, igra će im funkcionisati".

Klark se osvrnuo i na poslednju liniju.

"Imaju odlične krilne bekove i Kolarova u odbrani koji ima više 100 odigranih utakmica. Tako da, radi se o sjajnom timu. Nisu se direktno kvalifikovali samo zato što su u grupi igrali sa jakim selekcijama poput Portugala i Ukrajine".

O Mitroviću je pričao i njegov nekadašnji saigrač iz Njukasla – Grant Henli.

"Bio sam s njim godinama u Njukaslu. Dokazao je u karijeri da je gol mašina gde-god da je bio. Ali, tako je kada igrate protiv fudbalera ovog nivoa. To nije ništa novo za nas i nadam se da ćemo uraditi domaći zadatak", kazao je štoper Škotske.

Utakmica između Srbije i Škotske igra se u četvrtak u 20.45 i pobednik duela plasiraće se direktno na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve