Nova vest
Fudbal

Petak, 30.10.2020.

13:11

Uzbuna u Juventusu – Pirlo pred otkazom

Fudbalski klub Juventus mogao bi uskoro da se rastane sa šefom stručnog štaba, Andreom Pirlom.

Izvor: LN

Autor: LN

Uzbuna u Juventusu – Pirlo pred otkazom
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

"Stara dama" je letos šokirala javnost kada je umesto Mauricija Sarija dovela neiskusnog nekadašnjeg vezistu.

Iako je iza sebe imao izuzetnu igračku karijeru, mnogi su se plašili da "tanka" trenerska nije dovoljna za Juventus.

I to se, barem za sada, obestinilo, pošto Juve beleži loše rezultate u svim takmičenjima, daleko od onih koji se očekuju, pa uprava razmišlja o daljim potezima.

Kako prenose mediji, uprava i dalje podržava Pirla, ali već razmišlja o tome koga bi dovela kao zamenu ukoliko se loši rezultati nastave.

U pitanju je bivši trener kluba iz Torina Masimilijano Alegri, sa kojim predsednik kluba Andrea Anjeli navodno ima fantastičan odnos.

Alegri je vodio Juventus od 2014. do 2019. godine sa mnogo uspeha, a prethodno je radio u Milanu, Kaljariju, Sasuolu...

Sa "starom damom" nikada nije osvojio Ligu šampiona, zbog čega je i završio epizodu u klubu, ali je u njihove vitrine doneo pet Serija A, četiri Kupa Italije i dva Superkupa te zemlje.

Juventus posle pet odigranih kola italijanskog šampionata ima tek dve pobede i tri remija, od čega su dva došla protiv Verone i Krotonea.

U nedelju ih očekuje duel sa Specijom u gostima koji, mišljenje je uprave, moraju da reše u svoju korist kako bi Pirlo povratio deo poverenja koji imaju u njega.

Za legendarnog vezistu situacija u Ligi šampiona nije alarmantna, ali nije ni prijatna pošto je posle pobede od 2:0 u Kijevu Barselona u Torinu istim rezultatom odnela sva tri boda.

Ono što takođe zabrinjava upravu, ali pre svega navijače, što retko kad blistava igra Juventusa ove sezone pored manjka atraktivnog fudbala ne donosi rezultate.

Olakšavajuća okolnost za Pirla je ta što već više od dve nedelje ne može da računa na Kristijana Ronalda, koji se oporavlja od koronavirusa i upitan je za duel sa Specijom.

Juve je loše rezultate počeo da beleži baš kada je Ronaldo udaljen sa terena i od tada ima pobedu, dva remija i poraz.

Portugalac je, uprkos manjku mečeva, najbolji strelac ekipe sa tri gola, koliko ima i Alvaro Morata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve