Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.10.2020.

12:34

Revolucija u Holandiji – uvodi se "dozvoljeni ofsajd"

Sa milimetarskim ofsajdima prvi će se "obračunati" Holanđani.

Izvor: MT

Autor: MT

Revolucija u Holandiji – uvodi se
Photo by Michael Regan/Getty Images

Naime, oni planiraju da uvedu "dozvoljenu grešku", što znači da napadač koji je za deset centimetara najbliži protivničkom golmanu neće biti u ofsajdu.

Oni su istakli da su se svi saglasili da Video tehnologija (VAR) nema potrebe ništa da menja ukoliko je igrač u tom "dozvoljenom" ofsajdu od jednog decimetra.

U međuvremenu, iz Engleske su, iako oni sa tim imaju najviše problema, odmah sugerisali Svetskoj fudbalskog federaciji (FIFA) da ne dozvole ovo pravilo u Holandiji.

Jedan od članova radne grupe FIFA bio je i naš sudija Dalibor Đurđević.

"Problem koji se pojavio uvođenjem VAR tehnologije, da se zbog " milimetarskih kompjuterskih ofsajda " poništavaju golovi, dovela je do, po statističkim podacima. smanjenja broja golova na utakmicama gde se VAR primenjuje. A to su svakako najgledanije svetske lige. Zbog toga je počelo da se radi na traženju rešenja kako da se ovaj problem prevaziđe", rekao je Đurđević za "Telegraf".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve