Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.10.2020.

19:11

"Ako je to crveni, fudbal više nema smisla" VIDEO

Francuski levi bek Lukas Dinj dobio je crveni karton u meču njegovog Evertona protiv Sautemptona.

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Frank Augstein - Pool/Getty Images

"Karamele" su u tom meču poražene sa 2:0 i tako su doživele prvi neuspeh u ovoj sezoni Premijer lige.

Dinj je u 72. minutu zaradio direktno isključenje startom sa leđa nad Volker-Pitersom kome je nagazio na stopalo i tako su proklizavali nekoliko metara.

Sudija ga je odmah poslao u svlačionicu, Dinj i njegovi saigrači su se bunili, ali nije vredelo.

Iako je delovalo prilično strašno i da je crveni karton zasluženo dodeljen, posle meča je bivši fudbaler Džejmi Redknap izneo drugačije mišljenje.

"Kada igraš fudbal trčiš i dok trčiš možeš nekome slučajno da staneš na nogu što ume da izgleda puno ružnije nego što zapravo jeste. Ovo je bio čisti žuti karton i mislim da nema nijednog igrača koji bi rekao da je to bilo za isključenje. Nadam se da će disciplinska komisija ukinuti Dinju crveni karton jer ako je ovo crveni karton onda fudbal više nema smisla", rekao je Redknap, a s njim se složio i Kiron Dajer:

"Dinj je prvo napravio prekršaj, a ovo kasnije je bilo potpuno slučajno. Mislim da je ovo vrlo stroga odluka jer se na usporenom snimku jasno vidi da nije bilo namere da ga sruši"
, rekao je nekadašnji vezista Njukasla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve