Stanković pred Javor: Biće rotacija

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, obratio se javnosti pred meč protiv Javora u 12. kolu Superlige Srbije.

PTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Aktuelni šampion Srbije u nedelju od 21 čas dočekaće Javor nakon veoma teških sedam dana.

"Imali smo dve teške utakmice protiv Partizana i Hofenhajma i logično je da bude promena u startnoj postavi. Biće rotacije, kao i igrača koji će odmoriti. Šansu će dobiti igrači, neću da kažem koji su manje igrali, jer su za mene svi starteri, ali biće promena. Što se povređenih fudbalera tiče, jedva čekam da se vrate, pre svega mislim na njihovo zdravlje i zaista bih voleo da ih imam na raspolaganju. To su igrači vrhunskog kvaliteta, donose ogroman kvalitet i ravnotežu u naše timu. Ipak sve zavisi od testova. Ivanić je počeo sa treninzima, pa ćemo videti", počeo je Stanković.

Govorio je šef stručnog štaba Crvene zvezde o formaciji sa tri štopera.

"Analiziraćemo svakog protivnika i u skladu s tim ćemo se postavljati. Trudićemo se da se najkomotnije osećamo. Prošle godine smo konstruisali sa trojicom fudbalera, branili se sa četvoricom. U suštini, protiv Hofenhajma je delovala dobro ta promena formacije. Stajali smo kako treba, 'klizali' po strani, bekovi su bili visoko u fazi kad nemamo loptu. Uspeli smo da limitiramo važne igrače Hofenhajma, poput Gaćinovića. Oduzeli smo im njihovo glavno oružje, a to su kontre, tranzicije, igra iza leđa naših igrača."

Dotakao se Stanković detaljnije i meča sa Hofenhajmom.

"Moram da kažem da nije bio faul kod prvog gola, ali sa strane nije delovalo tako. Ipak, stojim pri tome kada su takvi startovi u pitanju da je neko na zemlji, neko u vazduhu, a između lopta, to mora da se sankcioniše, jer može da dođe do povrede. Nikolić je imao par takvih situacija, mora čvršće da ulazi u duelu, ne krivim ga, ali mu pričam za budućnost."

Smatra Stanković da Crvena zvezda ima evropski potencijal.

"Radujem se utakmicama na našem stadionu. Ono što smo pokazali u Nemačkoj je dobra podloga za nastavak rada, sa velikim uverenjem da možemo da se pitamo nešto u grupi", zaključio je Stanković.

strana 1 od 2 idi na stranu