Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.10.2020.

13:00

Nemci o Zvezdi: Bogata prošlost i trener s velikim imenom

Da li je slavna prošlost prokletstvo ili blagoslov za Crvenu zvezdu, pitaju se nemački novinari uoči večerašnje utakmice šampiona Srbije i Hofenhajma.

Izvor: SS

Autor: SS

Nemci o Zvezdi: Bogata prošlost i trener s velikim imenom
foto: Nikola Mitic / Starsportphoto ©

Posebno ih interesuje – trener Dejan Stanković.

"Crvena zvezda iz Beograda živi od bogate prošlosti i trenera sa velikim imenom“, piše Hajlbroner štime.

Nemački list podseća da je Dejan Stanković petnaest godina bio velika zvezda italijanske Serije A, da je igrao za Lacio iz Rima i Inter iz Milana, sa kojim je 2010. godine osvojio Ligu šampiona.

"Od decembra je taj 42-godišnjak trener Crvene zvezde iz Beograda. A uvek kada se spomene ime tog kluba, najkasnije nakon dve rečenice sledi dodatak: ’pobednik Kupa evropskih šampiona 1991. godine’. Od tada je prošlo 29 godina. Godinu dana kasnije rođena je Liga šampiona u kojoj ne igraju samo šampioni, već iz godine u godinu i drugi veliki klubovi. Da li je slavna prošlost prokletstvo ili blagoslov za Crvenu zvezdu? ’Želimo da se naše ime poštuje širom Evrope’, kaže Stanković."

List prenosi da su trener Hofenhajma Sebastijan Henes i njegov tim intenzivno analizirali video-snimke sa utakmicama protivnika.

"Videli smo da se sastajemo sa jakom ekipom", kaže Henes. A na to Stanković vešto odgovora i ulogu favorita prepušta Hofenhajmu:

"Želimo da igramo bez pritiska. Nemamo šta da izgubimo".

Trener Sebastijan Henes želi da ispiše istoriju.

"Hoćemo da budemo prvi u istoriji kluba kojima je pošlo za rukom da prođu grupnu fazu. U grupi želimo da dokažemo da na nas treba računati i zato je pobeda veoma važna".

Sportski magazin Kiker podseća da na samom početku sezone Hofenhajm ima problem sa nedostatkom igrača.

"Iz različitih razloga treneru nedostaje čak šest odbrambenih igrača. Ermin Bičakčić (operacija ligamenta kolena) i Konstantinos Stafilidis (operacija ramena) izostaju na duže vreme. Obojicu Hofenhajm nije prijavio za evropsko takmičenje. Holanđanin Džošua Brenat takođe nije deo dvadesetpetočlane ekipe. A pored golgetera Andreja Kramarića i dvojica defanzivaca Kasim Adams i Pavel Kaderabek su u korona-karantinu i do daljnjeg ne mogu da igraju. Da stvar bude još gora, izostaje i kapiten Benjamin Hibner (povreda ligamenata levog stopala)".

U izveštaju na internet-portalu nemačkog javnog servisa SWR podseća se da Hofenhajm u četvrtak (22.10.) igra protiv srpskog šampiona Crvene zvezde iz Beograda, bez gledalaca.

A pred utakmicu je, prenosi SWR, naročito motivisan novi igrač Hofenhajma, 25-godišnji Srbin Mijat Gaćinović.

SWR prenosi njegovu izjavu iz intervjua koji je objavljen na stranici kluba:

"Evropska liga je moje omiljeno takmičenje. Veoma se radujem. Sa Ajntrahtom iz Frankfurta sam sakupio odlična iskustva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve