Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.10.2020.

12:25

Infantino nije zainteresovan za Evropsku Superligu

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je da nije zainteresovan za Evropsku Superligu.

Izvor: PT

Autor: PT

Infantino nije zainteresovan za Evropsku Superligu
(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

U intervjuu objavljenom u nemačkom Argauer Cajtungu, Infantino je rekao da je FIFA koncentrisana na uspeh Svetskog klupskog prvenstva u novom formatu, na kome će od 2022. godine u Kini učestvovati 24 ekipe.

Pročitajte još Oproštaj od Lige šampiona – "Premijer liga Evrope" je budućnost?

"Kao predsednik FIFA zainteresovan sam za Svetsko klupsko prvenstvo, a ne za Super ligu. Za mene, ne radi se o utakmici Bajerna iz Minhena protiv Liverpula, već Bajerna protiv Boke juniors", rekao je Infantino, preneo je Eurosport.

"Liverpul ima 180 miliona navijača širom sveta. Flamengo ima 40 miliona navijača, od kojih su 39 u Brazilu. Liverpul možda ima pet miliona navijača u Engleskoj, a 175 miliona širom sveta. Želim da klubovi van Evrope u budućnosti budu privlačni na globalnom nivou. To je moja vizija, da imamo 50 klubova i 50 reprezentacija koji bi mogli da postanu svetski šampioni", dodao je on.

Britanski mediji nedavno su preneli da su saglasnost za učešće u Evropskoj Super ligi već dali Mančester junajted i Liverpul, a da je Real Madrid blizu potvrdnog odgovora.

Kako je tada naveo Skaj, više od 12 klubova iz Engleske, Nemačke, Španije, Italije i Francuske pregovaraju o tome da budu osnivači novog takmičenja, koje bi moglo da počne 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve