Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.10.2020.

19:50

Junajted ponovo osvojio Pariz!

Fudbaleri Mančester junajted savladali su Pari Sen Žermen na gostovanju rezultatom 2:1 u okviru prvog kola Lige šampiona.

Izvor: LN

Autor: LN

Junajted ponovo osvojio Pariz!
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Pred praznim tribinama "Parka prinčeva" Junajted je uspeo da drugi put zaredom savlada Parižane u Francuskoj, prvi od osmine finala LŠ sezone 2018/19.

Na ovoj utakmici viđeni su jedan penal koji je izveden dva puta, autogol, mnogo dobrih odbrana...

Davi De Hea je briljirao od samog starta ne dozvolivši protivnicima da ga savladaju iz na prvi pogled izglednih pozicija.

Svoje prilike je imao i Junajted, koji je posle pada Marsijala u kaznenom prostoru Parižana dobio fenomenalnu priliku u 20. minutu.

Odgovornost je preuzeo Bruno Fernandeš, njegov udarac je odbranio Kejlor Navas, ali – "javio" se VAR i rekao da je golman Parižana prestupio.

Iz popravnog Portugalac je bio neumoljiv za 1:0 za "đavole".

Do kraja prvog poluvremena Navas je odbranio "bombu" Fernandeša, a Nejmar je dobio žuti karton zbog prigovora posle nedosuđenog penala nakon pada Mbapea.

Mečeve ste mogli da pratite uz naš LIVE BLOG.

Nove briljantne momente Davida De Hee videli smo i na startu drugog poluvremena, dok njegov kolega Rašford nije briljirao na drugoj strani terena.

Rašfordu se pridružio Marsijal, koji je jedini ove večeri bio u stanju da savlada španskog golmana, pa je posle autogola glavom bilo 1:1 u 55. minutu.

Izjednačenje je motivisalo Parižane da sve karte bace u napad i pošto-potom dođu do preokreta, ali uprkos opsadi gola gostiju do konačnog cilja nisu mogli.

Parižani su sve češće i češće padali u kaznenom prostoru rivala, ali Lahos je samo odmahivao rukom.

Čovek odluke bio je do tada jedan od lošijih igrača na terenu - Markus Rašford, koji se nije uplašio odgovornosti, pa snažnim udarcem unutar kaznenog poslao loptu pored Pereire i Navasa za, ispostavilo se, konačnih 2:1 za goste.

U drugom kolu Grupe H, 28. oktobra, Junajted dočekuje Lajpcig, dok PSŽ gostuje Bašakšehiru.

U drugom meču Grupe H Lajpcig je savladao Bašakšehir rezultatom 2:0 na domaćem terenu.

Nemci su opravdali epitet velikog favorita i došli do prva tri boda ove sezone, ali uz ne toliko veliku terensku dominaciju.

Turski klub je imao veći posed lopte i tek par šuteva manje od protivnika koji je pitanje pobednika rešio u prvom poluvremenu.

Pitanje pobednika je rešeno u prvih 20 minuta meča, kada je domaćin postigao dva gola - i to kako.

Levi bek Anhelinjo, doskorašnji član Mančester sitija, postigao je dva gola.

Prvo se fenomenalno snašao u stilu nekog od najiskusnijih napadača, a onda ponovo bio najbliži golu protivnika i za četiri minuta dva puta matirao golmana Gunoka.

Nekoliko minuta kasnije Španac je mogao i do het-trika, ali nije imao sreće.

Bašakšehir je pokušavao da dođe do prilike i da ugrozi rezultat, ali do kraja meča nije stvorio praktično nijednu šansu veću pomena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve