Skandal u BiH – morali da igraju derbi sa zaraženim igračima u timu!

Fudbalski klub Široki Brijeg je objavio na zvaničnim stranicama društvenih mreža da je čak 18 igrača zaraženo koronavirusom.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by EPA-EFE/FEHIM DEMIR
Photo by EPA-EFE/FEHIM DEMIR

To je samo po sebi problem, a još je veći kada se zna da su morali da igraju derbi meč protiv Sarajeva prethodnog vikenda koji su izgubili sa 0:2.

Široki je tražio od Fudbalskog saveza BIH da hitno odloži utakmicu jer korona ušla u ekipu, ali njihov zahtev je odbijen.

U ekipi je bilo samo 13 igrača, a kasnije se ispostavilo da je čak šestorica među njima pozitivno na Kovid-19.

"Uz onih 12 igrača koji su osećali simptome i koji su na vreme stavljeni u izolaiju, današnje testiranje potvrdilo je da je još jedan član stručnog štaba i čak šest igrača NK Široki Brijeg, koji su nastupali u derbiju 11. kola Premijer lige BIH protiv FK Sarajevo na 'Koševu', pozitivno na koronavirus", navodi se u saopštenju Širokog.

"Plašili smo se ovakvog epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijeg, nego svih nas. U pitanju je zdravlje i zaštita života, kako naših igrača, tako i suparničkih, sudija i svih ostalih koji učestvuju u organizaciji utakmica" navode iz kluba i dodaju:

"NK Široki trenutno ima samo šest igrača iz seniorske ekipe na raspolaganju za treninge i utakmice koje slede Zvanično ćemo zahtevti da se naredni mečevi odlože, u nadi da će nadležni napokon "progledati" - u interesu fudbala i zdravlja igrača. Moramo ozbiljno pristupiti ovom problemu i videti kuda nas sve ovo vodi. Danas NK Široki, a sutra možda već neko drugi...", objavio je Široki Brijeg.

strana 1 od 3 idi na stranu