Belgija, Holandija i Nemačka žele SP

Belgija, Holandija i Nemačka najavile su zajedničku kandidaturu za organizaciju Svetskog fudbalskog prvenstva za žene 2027. godine.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Shaun Botterill/Getty Images
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Pod sloganom "Tri nacije, jedan cilj", tri fudbalske federacije su danas saopštile da će svoje planove detaljno predstaviti u zvaničnom dokumentu do kraja godine, a pre početka pregovora sa vladama tih zemalja i potencijalnim gradovima domaćinima.

FIFA još nije odredila krajnji rok za podnešenje prijava. "Želimo da se Svetsko prvenstvo za žene održi ovde 2027. godine.

Poslednjih godina, sa Evropskim prvenstvom u Holandiji 2017. i Svetskim prvenstvom u Francuskoj 2019, videli smo šta takav događaj može doneti - sjajne mečeve, pune stadione, veliki broj TV gledalaca i goste iz svih krajeva sveta", rekao je izvršni direktor Fudbalskog saveza Belgije Piter Boset.

Fudbalski savez Holandije je još pre dve godine najavio da želi da bude domaćin turnira 2027. godine i taj plan dobio je parlamentarnu podršku.

Holandija je bila domaćin Evropskog prvenstva za žene 2017, dok je Nemačka dva puta organizovala kontinentalno takmičenje, 1989. i 2001. godine, kao i Svetsko prvenstvo 2011.

Svetsko prvenstvo 2023. godine zajednički će organizovati Australija i Novi Zeland.

strana 1 od 2 idi na stranu