Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.10.2020.

11:30

Kraj prelaznog roka: Junajted u velikom "šopingu", trgovao i Partizan

Okončan je zanimljiv letnji prelazni rok, a po običaju poslednji dan je bio vrlo buran, pre svega u Engleskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Kraj prelaznog roka: Junajted u velikom

Aktivni su bili i naši klubovi, posebno Partizan koji je poslao Bojana Matića u Grčku, a doveo bivšeg napadača PSŽ Žan-Kristofa Baebeka.

Trgovala je i Crvena zvezda, ali je samo prodala Branka Jovančića u Tursku.

U centru pažnje bio je Mančester junajted koji je doveo tri pojačanja i dogovorio još jedno za zimu.

Najveća vest je jednogodišnji ugovor sa čuvenim "Matadorom" Edinsonom Kavanijem kao slobodnim igračem, a stigao je i sjajni bek iz Porta Aleks Teleš za oko 20.000.000 evra.

Junajted je dogovorio i za januar transfer tinejdžera iz Atalante Amada Dijaloa, te prodao Krisa Smolinga Romi.

Pola sata nakon što je zvanično završen prelazni rok, sa Old Traforda su objavili dolazak još jednog Urugvajca – krilnog napadača Fakunda Pelistrija.

U finišu prelaznog roka Arsenal je doveo veliko pojačanje za vezni red, iz Atletiko Madrida je za 45.000.000 evra stigao Tomas Parti.

U suprotnom smeru je otišao Lukas Toreira na pozajmicu, dok je Gendauzi ustupljen berlinskoj Herti do kraja sezone.

Everton je pojačao odbranu, platio je 25.000.000 evra uz bonuse za Bena Godfrija, te doveo podršku golmanu Džordanu Pikfordu u vidu Robina Olsena iz Rome.

U međuvremenu, Gudison je napustio Tio Volkot koji se vratio u klub u kojem je ponikao Sautempton, na pozajmicu.

Transfer od 20.000.000 je napravio Lids junajted, doveo je brazilsko krilo Rafinju.

Mančester siti odbio je ponudu Barselone za defanzivca Erika Garsiju, koji će moći da napusti klub kao slobodan igrač narednog leta.

Katalonci su nudili 17.000.000, ali Siti nije želeo da pristane na manje od 20.000.000. Osim toga, Barselona na kraju nije uspela da kupi ni napadača Liona Memfisa Depaja.

Kao što je vlasnik obećao, Fulam je doveo pojačanja – kupio je štopere Liona i Mančester sitija Joakima Andersena i Tosina Adarabioja, te pozajmio vezistu Čelsija Rubena Loftus-Čika.

Minhenski Bajern je potvrdio povratak Daglasa Košte, te doveo Čupa-Motiga i Bunu Sara, a Juventus je kupio talentovanog Federika Kijezu.

Zanimljivo pojačanje za napad doveo je i Lajpcig, pozajmio je od Rome Džastina Klajverta, sina legendarnog holandskog reprezentativca Patrika.

Leto za nama su pre svega obeležili transferi Kaija Haverca iz Bajera u Čelsi za 80.000.000 evra što je rekord prelaznog roka, Artura iz Barselone u Juventus za 75 miliona i Viktora Osimhena iz Lila u Napoli za 70.

Siti je opet "razbio kasu" zbog defanzivca i platio Portu 68 miliona za Rubena Dijaša, Barselona je iz Juventusa dovela Miralema Pjanića za 60, Alvaro Morata se vratio u Juventus za 56.000.000 iz Atletiko Madrida, a tu su i transferi Tima Vernera iz Lajpciga u Čelsi za 53 miliona evra te Leroja Sanea iz Sitija u Bajern za 45.000.000.

Ovo, ipak, nije kraj transferima ove jeseni jer će Englezi moći međusobno da trguju do 17. oktobra, a dan kasnije se završava prelazni rok u Rusiji.

Šta se sve dešavalo poslednjeg dana međunarodnog prelaznog roka pročitajte u našem LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve