Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.09.2020.

14:28

Serija A se prekida?

Italijanski ministar sporta Vinčenco Spadafora i zamenica ministra zdravlja Sandra Zampa smatraju da tamošnje fudbalsko prvenstvo treba prekinuti.

Izvor: MT

Autor: MT

Serija A se prekida?
Photo by Paolo Rattini/Getty Images

U Seriji A su se pojavili slučajevi zaraze koronavirusom.

"Želim da budem optimista, sigurno je da nema uslova da se prvenstvo zaustavi. Za sada je protokol u redu ", rekao je Spadafora, prenosi "Gazeta dello sport".

Italijansko ministarstvo zdravlja radikalnu meru predložilo je nakon što su ponovoljena testiranja potvrdila prisustvo korona virusa kod 14 članova Đenoe, od čega je 11 fudbalera.

"Kada smo donosili potokole, jasno je naglašeno da ukoliko broj pozitivnih na korona virus bude veliki, prvenstvo mora biti obustavljeno. Sa toliko zabeleženih slučajeva preostaje samo da prekinemo prvenstvo. Zaraženi ne mogu da igraju, ali mogu da zaraze druge", izjavila Zampa, gostujući na radio stanici "Kapital".

Do sada su odigrana dva kola, a prvi na tabeli su fudbaleri Napolija sa šest bodova, koji imaju isto bodova kao i Milan i Verona, ali bolju gol-razliku.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve