Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.09.2020.

15:00

Doktor FSS najavljuje povratak navijača za derbi

Predsednik Medicinske komisije FSS doktor Miljko Ristić indirektno je najavio da bi predstojeći 163. večiti derbi mogao da se igra pred publikom.

Izvor: B92

Autor:B92

Doktor FSS najavljuje povratak navijača za derbi
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Večiti derbi zakazan je za 17. oktobar u Humskoj, a prethodno će se odigrati još jedno kolo u kojem će Crvena zvezda dočekati Napredak, a Partizan gostovati Metalcu.

Navijači su prisustvovali mečevima Superlige i Kupa Srbije tokom pandemije koronavirusa na proleće, između ostalog i na derbiju u polufinalu Kupa gde se okupilo skoro 16.000 gledalaca.

"Verujem da je pitanje dana kada će FSS dozvoliti navijačima prisustvo na utakmicama. Naravno, biće određeni broj ljudi na stadionu i moraće da se poštuju zdravstvene mere i propisti. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Srbija po broju zaraženih na zadovoljavajućem nivou, onda takva odluka ima rezona", rekao je Ristić u intervjuu za "Alo".

Krizni štab nije komentarisao ovu temu, ali doktor Ristić objašnjava zbog čega je moguće da se sadašnja zabrana promeni.

"Smatram da je došlo vreme da se navijači vrate tamo gde im je mesto. To je realnost, naravno uz obavezu poštovanja preporuka nadležnih. Osim na stadionima Crvene zvezde i Partizana, u našoj Superligi nema mnogo navijača, stoga nema opasnosti za širenje pandemije, plus što se igra na otvorenom", tvrdi Ristić.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve