Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.09.2020.

14:44

Selektor podmladio mladu reprezentaciju Srbije

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Stolica objavio je spisak igrača za predstojeće utakmice protiv Poljske i Estonije.

Izvor: MT

Autor: MT

Selektor podmladio mladu reprezentaciju Srbije
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

U pitanju su mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Stolica je podmladio sastav, na spisku su većinom igrači rodjeni 2000. godine i mlađi, koji će nastupati u novom ciklusu kvalifikacija.

Na spisku su:

Golmani: Đorđe Petrović (Čukarički), Aleksandar Popović (Partizan) i Aleksa Milojević (Bačka).

Odbrambeni igrači: Svetozar Marković (Olimpijakos), Damjan Daničić (Dinamo Zagreb), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Nemanja Mićević (Mladost), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Zlatan Šehović (Makabi Netanja) i Danilo Mitrović (Linc).

Sredina terena: Mirko Topić (Vojvodina), Filip Stevanović (Partizan), Njegoš Petrović (Crvena zvezda), Ivan Ilić (Verona), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Jovan Lukić (Čukarički), Denis Stojković (Partizan), Ivan Milosavljević (Voždovac) i Viktor Lukić (Radnik).

Napadači: Filip Stuparević (Votford), Slobodan Tedić (Zvole), Milutin Vidosavljević (Čukarički), Radivoj Bosić (Olimpija) i Mihajlo Nešković (Indjija).

Srbija će 9. oktobra igrati u Gornjem Milanovcu protiv Poljske, a četiri dana kasnije gostovaće protiv Estonije.

"Već sada gledamo u budućnost. Kako smo ostali bez realne šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, odlučili smo da se, uslovno rečeno, zahvalimo generaciji 1998. i okrenemo onima koji će dobiti priliku da se nametnu za naredne kvalifikacije. I do sada smo praktikovali da minimum pola selekcije bude sastavljeno od igrača koji imaju pravo nastupa i u narednom ciklusu, sada smo tu lestvicu samo podigli", rekao je Stolica, preneo je Fudbalski savez.

Posle tri uzastopna plasmana medju najbolje selekcije u ovom uzrastu, Srbija je sada izgubila šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.

"Kada se sve okonča uradićemo analizu predjenog puta. Znam da sam uzeo vruć krompir, suočio se sa mnogo problema na koje nismo mogli da utičemo, pre svega činjenice da veliki broj igrača nije igrao za svoje klubove. Bilo je i povreda, pauze uzrokovane pandemijom korona virusa. Do sada smo imali zajedno svega 12 treninga, jednostavno takve su okolnosti. Bez obzira na to, gledamo napred, okrećemo se budućnosti, a prioritet ostaje da budemo servis A timu, posle Strahinje Pavlovića i Dušana Vlahovića, podarimo još igrača koji će u budućnosti biti važne karike u najboljoj selekciji", naveo je selektor.

Poljska i Rusija su u igri za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

"Na spisku smo ranije imali igrače pored čijih imena su stajali veliki, ozbiljni klubovi, a dešavalo se da nisu obavili nijedan trening sa njima. S druge strane svestan sam rizika, ali rekao sam da gledamo u budućnost. Istina je da su Poljaci možda i kvalitetniji od Rusa, sigurno od Bugara, a ono što im daje snagu je činjenica da svi njihovi igrači igraju standardno u klubovima. Isti je slučaj sa reprezentativcima Rusije ili Bugarske, koji nastupaju uglavnom za domaće klubove. Na nama je da sa ovim podmladjenim igračkim kadrom damo maksimum i u finišu ovih kvalifikacija započnemo pripreme za naredni ciklus", rekao je Stolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve