Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.09.2020.

14:35

"Uvek ću pričati loše o ljudima poput Van Gala – samo je pričao sr*nja"

Brazilac Rafael, bivši fudbaler Mančester junajteda, a sada član turskog Bašakšehira, nije birao reči kada je govorio o Holanđaninu Luju van Galu.

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Paul Gilham/Getty Images

Oni su sarađivali u Mančester junajtedu, tačnije, ta saradnja potrajala je svega nekoliko dana jer je tako odlučio nekadašnji strateg "crvenih đavola".

Rafael je za "Atletik" objasnio kako je bio šokiran kada je upoznao Luja van Gala na prvom treningu po njegovom dolasku.

"Uvek ću govoriti loše stvari o ljudima poput van Gala. Ne volim tog čoveka. Kada je došao u Junajted, zvali su me mnogi prijatelji i rekli su mi da on ne voli Brazilce. Nisam mogao da verujem, ali objasnili su mi da je prva stvar što će da uradi kada dođe da mene izbaci iz kluba", rekao je Rafael i nastavio:

"To se i dogodilo. Već prvi dan po dolasku u klub nije razgovarao sa mnom. Drugi dan mi je rekao da mogu da idem. Nije odradio ni jedan trening, a to mi je rekao. Bio sam šokiran!"

Rafael se nije predavao i želeo je da dokaže Holanđaninu da mu je mesto u klubu.

''Pokušavao sam da se izborim za meesto u ekipi. Nisam želeo da odustanem. Bilo je užasno. Jedan je od najgorih ljudi sa kojima sam ikada sarađivao", priča Brazilac i kaže da nije samo on patio pod metodama van Gala.

"Uspostavio je usra*u rutinu. Svaki dan, nakon doručka, ručka ili večere, nije prestajao da priča o tome šta se dogodilo na treningu ili uopšte, o životu. Znate onaj osećaj kad nekoga prestanete da slušate dok priča. A to je radio svaki dan, celo vreme. Uz dužno poštovanje, pričao je samo o sr*njima. Nikada ga nije bilo briga ni za koga drugog, za tuđe mišljenje, razmišljao je samo o sebi. Naravno da je to umaralo celu ekipu", ispričao je Rafael.

Brazilac nije uspeo da se nametne i onda je na kraju te sezone morao da ode u Olimpik iz Liona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve