Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.09.2020.

14:04

Majnc otpustio trenera

Fudbalski klub Majnc smenio je danas trenera Ahima Bajerlorcera nakon što je taj klub izgubio prve dve utakmice u novoj sezoni Bundeslige.

Izvor: B92

Autor:B92

Majnc otpustio trenera
Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Majnc je naveo da će dosadašnji pomoćni trener Jan-Moric Lihte voditi ekipu u narednom periodu.

Odlukom kluba o smeni trenera završena je burna nedelja u Majncu tokom koje su igrači obili da treniraju nakon što je napadač Adam Salai suspendovan i nakon što mu je rečeno da potraži novi klub.

"Razočaran sam odlukom kluba. Ipak, Majncu i timu želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Bajerlorcer.

On je rekao i da razume solidarnost igrača prema saigraču, ali je istakao da je njihovo odbijanje da treniraju "sasvim druga stvar".

Bajerlorcer je na klupu Majnca seo u novembru prošle godine i vodio je tim do 13. mesta na tabeli u prošloj sezoni.

Majnc je u prvom kolu nove sezone izgubio od Lajpciga sa 3:1, da bi u subotu pretrpeo još jedan težak poraz, od Štutgarta sa 4:1.

Bajerlorcer je drugi trener u Bundesligi koji je smenjen od početka sezone, pošto je Šalke u nedelju otpustio trenera Davida Vagnera nakon 18 utakmica bez pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve