Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.09.2020.

11:30

Bajević sa četvoricom debitanata u baražu za EURO

Selektor BiH Dušan Bajević pozvao je četvoricu debitanata za baraž za plasman na EURO protiv Severne Irske, te duele protiv Holandije i Poljske u Ligi nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Bajević sa četvoricom debitanata u baražu za EURO
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Bajević je za ova tri meča pozvao čak 30 fudbalera, ali među njima na spisku nema Muhameda Bešića, dok su se u tim vratili Ervin Zukanović i Smail Prevljak.

Novajlije su Advan Kadušić (Celje), Denis Hadžikadunić (Rostov), Anel Ahmedhodžić (Malme) i Benjamin Tatar (Sarajevo).

BiH će dočekati Severnu Irsku 8. oktobra na stadionu "Grbavica" u Sarajevu, tri dana kasnije u Zenici gostuje Holandije, dok 14. oktobra sledi duel sa Poljskom u gostima.

"Igramo tri utakmice u sedam dana, što će biti veoma naporno, čak i ako se niko ne povredi ili razboli, zato smo odlučili pozvati njih 30 na pripreme“, objasnio je Bajević i dodao, "U ovom trenutku najviše se bojimo povreda, jer će do okupljanja naši igrači odigrati još jednu utakmicu. Nadam se da s Bičakčićem nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci naredne sedmice. Imaćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Severnom Irskom i nastojaćemo da to vreme iskoristimo najbolje što možemo kako bismo se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo".

Na spisku su:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Ermin Bičakčić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Elvir Koljić, Smail Prevljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve