Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.09.2020.

10:30

"ReVAR Madrid"

Pobeda Real Madrida nad Betisom uz pomoć VAR tehnologije ponovo je podigla veliku prašinu u španskoj javnosti.

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Fran Santiago/Getty Images

"Kraljevski klub" je došao do trijumfa 3:2 posle preokreta, crvenog kartona Emersona zbog starta nad Lukom Jovićem i na kraju golom Serhija Ramosa iz penala

Mnogi su dali svoj komentar povodom odluka sudija, a interesantno je bilo ispratiti kako su katalonski mediji, privrženi Barseloni, izvestili o utakmici u Andaluziji.

Tako je "Mundo Deportivo" u naslov izveštaja sa utakmice stavio kratko: "ReVAR Madrid".

Potom u tekstu pojasnio taj naslov.

"VAR je odlučivao gotovo sve utakmice Reala u finišu prošle sezone. Već u drugom kolu nove sezone VAR je ponovno pomogao Realu i bio ključan u njegovoj pobedi. Realovi igrači uopštee nisu tražili penal, ali su ga svejedno dobili. Betis je zaslužio bod jer je bio puno bolji u prvom poluvremenu, ali VAR je ponovno spasio Real", stoji u tekstu.

Slično je bilo i u katalonskom "Sportu".

"VAR je opet najveći Realov saveznik", glasio je njihov naslov, uz objašnjenje:

"VAR i sudac Burgos Bengoeča u tandemu su pogurali Real do pobede. Bio je to čudan penal. Betisov štoper pao je u duelu sa Majoralom i igrao rukom, ali je Real dobio penal. Takve poklone Serhio Ramos ne propušta", opisao je "Sport".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve