Teški dani Mesuta Ezila

Menadžer Arsenala Mikel Arteta rekao je da će fudbaleru Mesutu Ezilu biti "vrlo teško" da se vrati u ekipu.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Richard Heathcote/Getty Images
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Nemački igrač nije bio u konkurenciji za tim u četiri uzastopne utakmice.

Arsenal je pobedio u prve dve utakmice u Premijer ligi, pobedio je i Lester u trećem kolu Liga kupa, kao i Liverpul na penale za trofej Komjuniti Šild.

Te utakmice propustio je Ezil, koji nije igrao ni završnicu prošle sezone, kada je u junu nastavljeno takmičenje posle pauze zbog pandemije koronavirusa.

Poslednji put igrao je 7. marta. Arteta je upitan da objasni odustvo Ozila iz ekipe.

"Ekipa se razvija, možete videti koji nivo dostiže. U ovom trenutku smo tu, želimo i više da se razvijamo, da igramo bolje i da se bolje takmičimo. To moramo da zadržimo. Zaista sam zadovoljan igrom i kako otežavaju posao treneru da izabere ekipu. Biramo igrače za koje verujemo da su najbolji za svaku tuakmicu. Može se videti da se igrači menjaju, svake nedelje je teško, ne samo za Mesuta, već i za neke igrače, da udju u ekipu. Svake nedelje pokušavamo da izaberemo prave igrače", rekao je Arteta, preneo je Skaj.

"Naravno da razumem i poštujem pitanja, ali moram da pokušam da obavim svoj posao što poštenije. Pokušavam da izaberem ljude koji su, po mom mišljenju, u boljem stanju", dodao je trener londonske ekipe.

strana 1 od 2 idi na stranu