Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.09.2020.

10:29

Zdravko Mamić hoće da se vrati u Hrvatsku i ima uslov

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić otkrio je da ima nameru da se vrati u Hrvatsku iz BiH, ali pod jednim uslovom.

Izvor: MS

Autor: MS

Zdravko Mamić hoće da se vrati u Hrvatsku i ima uslov
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Mamić je trenutno u bekstvu od hrvatskog pravosuđa i nalazi se u Međugorju.

Ipak, spreman je da se vrati u Hrvatsku ukoliko mu se ne bude sudilo u Osijeku, pošto smatra da je sudija korumpiran.

Tako se Mamić oglasio objavom putem Fejsbuka napomenu da je u Dinamo iz inostranstva uneo milijardu evra teškim radom.

"Ako sam ja bio označen 'šefom' hrvatskog fudbala od strane medija i političara koji su preko Dinama, Zdravka Mamića i hrvatske reprezentacije rušili hrvatsku državu, valjda sam onda i zaslužan za velike uspehe hrvatskog fudbala. Prognan u politički montiranom procesu i očaju, te u želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao sam pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da imam saznanja da je predsednik VSRH Đuro Sesa korumpirani sudija i da sam svoja saznanja spreman podeliti s hrvatskim organima (državno odvetništvo, USKOK), te da sam spreman podvrgnuti se ispitivanju poligrafom. Do današnjeg dana niko me nije kontaktirao, niti je iko propitivao moje tvrdnje – bilo političari ili mediji", objavio je Mamić.

On je demantovao da je bilo šta uzeo ili ukrao iz Dinama.

"Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uslov, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku", zaključio je.

Mamić se tereti da je prilikom transfera igrača Dinama, preko "ofšor" kompanija, izvlačio novac iz kluba sa Maksimira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve