Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.09.2020.

09:09

Partizanovo "biti ili ne biti" u Belgiji

Fudbaleri Partizana gostuju Šarlroa u utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: MS

Autor: MS

Partizanovo
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crno-beli su pred možda i najvažnijim ispitom u sezoni – na terenu lidera belgijskog prvenstva i možda ključnoj stepenici za plasman u grupnu fazu.

Utisak je da izabranike Aleksandra Stanojevića čeka lakši zadatak u plej-ofu protiv poljskog Leha u Humskoj.

Zato je Šarlroa prioritet svih u Partizanu, a poznato je koliko znači na finansijskom planu nastup u Ligi Evrope (čitaj: priliv novca iz UEFA), posebno u doba pandemije koronavirusa.

Ono što je prednost crno-belih je evropsko iskustvo u odnosu na belgijski tim, što je apostrofirao trener Stanojević.

"To je velika prednost za nas, imamo mnogo igrača sa iskustvom, i kao klub imamo mnogo iskustva u Evropi tako da je to velika prednost naše ekipe. Oni su u boljoj poziciji zbog samopouzdanja koje su dobili kroz prvenstvo. Sutra će pokazati čije je samopouzdanje jače", rekao je Stanojević odgovarajući na pitanja novinara.

Šarlroa ima šest pobeda iz isto toliko rundi u Župiler ligi, a Stanojević je upitan i da li se to previše potencira.

"Mi smo gromada od kluba. To igrači znaju i tako treba da se ponašamo. Nema tu ničeg čudnog. Kada mediji predstave nekog na taj način, znači da su oni to zaslužili. Kao što je prirodno da nas kritikuju posle Zlatibora, to smo zaslužili. Cenimo sebe, uz poštovanje svih, znamo ko smo i šta smo. Nema tu alibija, niti preuveličavanja", naveo je trener Partizana.

Stanojević je imao male probleme oko sastava tima jer su Aleksandar Šćekić i Aleksandar Lutovac imali problema sa temperaturom, ali bi trebalo da budu spremni, isto kao i Sejduba Suma posle povrede.

Utakmica je na programu od 19 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve