Dušan Tadić bio na meti "Roleks" bande

Dnevne novine "Het Parol" iz Amsterdama donose priču o takozovanoj "Roleks" bandi koja poznatim ličnostima krade skupocene satove.

PTIzvor: B92
Podeli
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

U Holandiji se trenutno vodi suđenje protiv ove bande i prema audio razgovorima do kojih je došao sud, grupa muškaraca osumnjičenih za višestruke pljačke imala je u planu da ukrade satove profesionalnim fudbalerima.

Između ostalog, banda je razgovarala o Dušanu Tadiću, Sijemu de Jongu i Stivenu Bergvajnu kao potencijalnim metama, piše "Het Parol".

Dnevni list iz Amsterdama navodi da se dosta pričalo o satovima Dušana Tadića i da je grupa pljačkaša planirala da upadne u njegov stan i da mu ukrade "Roleksa".

Novinar Vuter Laumans u istom tekstu piše kako se se članovi "Roleks" bande vozili čitav dan po gradu tražeći potencijalne žrtve, među kojima je bio Ren van Dam, poznati holandski preduzetnik.

Van Dam je teško bio povređen, imao je više preloma lobanje, a ni dan danas mu nije vraćen sat. Počinioci su bili uhvaćeni i priznali su delo.

Auto pljačkaša je bio ozvučen i otud audio razgovori u kojima se jasno čuje da su članovi bande razgovarali o satovima Stivena Bergvajna, Sima de Jonga i Dušana Tadića.

Suđenje se nastavlja u sredu.

strana 1 od 3 idi na stranu