Nova vest
Fudbal

Petak, 04.09.2020.

15:30

Srbija nije uspela, ostaju samo teoretske šanse za EP!

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je na gostovanju Letoniji u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 2:2 (2:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Srbija nije uspela, ostaju samo teoretske šanse za EP!
Foto: FSS

Do ovog kola poslednjeplasirana selekcija, u Jilgavi je vodila na poluvremenu sa 2:0, a na kraju su "orlići" uspeli da dođu do nerešenog ishoda.

Tako je Srbija ostala gotovo bez ikakve šanse da može do kontinentalnog šampionata.

Izabranici Ilije Stolice ostali su na četvrtom mestu sa samo osam osvojenih bodova iz sedam odigranih utakmica.

A dobro su startovali srpski igrači. Videli smo dva, tri lepa napada po bokovima u prvih pet minuta, ali je u sedmom stigao prvi "hladan tuš".

Očajno je golman Marko Ilić procenio let lopte posle kornera sa leve strane, promašio da je izboksuje, a potom je u mrežu smestio kapiten Letonaca Kristaps Liepa.

To je "preseklo" goste, što je bilo vrlo primetno, a rešenje nije bilo ni na vidiku. Stoga je devet minuta kasnije Letonija došla do dupliranja prednosti.

Veoma loše je reagovao Kamenović, lako ga je u kaznenom prostoru obišao Zelenkovs i nesebično poslužio Marka Regžu koji je sproveo loptu u mrežu.

Ni tada Srbija nije pokazala nekakvu reakciju, već je nastavila da igra veoma loše, ispod svakog nivoa.

Jedino uzbuđenje pred letonskim golom viđeno je u poslednjim sekundama prvog dela, kada je Čumić odložio loptu za Luku Adžića, a on iz izgledne pozicije šutirao visoko preko gola.

Ipak, to je bio nagoveštaj nešto bolje igre Srbije u nastavku, koja je već u 49. minutu došla do izjednačenja.

Slobodan udarac je izveo Adžić, Šehović je u gužvi sproveo loptu do Mašovića, a štoper Srbije usamljen sa oko sedam metara smanjio zaostatak na 2:1.

To je dalo krila izabranicima Ilije Stolice, da napadnu još snažnije, a u 64. minutu se to isplatilo kada je dosuđen jedanaesterac.

Davis Spruds je oborio Filipa Stuparevića, a najstrožu kaznu izveo je Luka Adžić. Snažno i precizno je poslao loptu pod samu prečku za 2:2.

Ostalo je još sasvim dovoljno vremena da se dođe do potpunog preokreta, ali se to nije desilo, iako je u finišu bilo puno uzbuđenja pred golom Letonaca.

Nizali su se korneri i prilike, a najbolje dve viđene su u nadoknadi.

Najpre je Stuparević glavom sa četiri metra tukao preko prečke, a u 94. minutu je najpre pogođena stativa, a onda je i Šehović bio u šansi, ali je golman Letonije spasio svoj tim poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve