Partizan napušta institucije i bojkotuje FSS

Uprava FK Partizan odlučila je da povuče sve svoje predstavnike iz institucija Fudbalskog saveza Srbije, Zajednice Superlige i Prve lige Srbije.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

* Ludnica na Karođorđu – Vojvodina u poslednjim minutima do preokreta protiv Partizana!

* Arbitar zbog koga je Milošević "eksplodirao" sudi Englezima u Rejkjaviku

Odluka je doneta nekoliko dana nakon poraza Partizana od Vojvodine (3:2) u Novom Sadu gde je isključen sada već bivši trener Savo Milošević.

Crno-beli su nezadovoljni suđenjem od početka sezone u Superligi, a posebno učinkom arbitra Srđana Jovanovića na "Karađorđu".

Partizan je odlučio da svi njegovi predstavnici u institucijama Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Super lige i Prve lige Srbije podnesu ostavke (Miloš Vazura, na mesto člana Skupštine FSS, Milorad Nikolić, na mesto člana skupštine FSB, Vanja Radinović, na mesto člana Omladinske komisije FSS, Goran Arnaut, na mesto Komisije za razvoj fudbala FSS, Svetomir Tanasković, na mesto potpredsednika Zajednice Superlige i Prve lige Srbije i na mesto člana Komisije za ženski fudbal FSS) i bojkotuje njihov rad.

Čelnici kluba iz Humske takođe zahtevaju da se hitno utvrdi odgovornost svih članova Sudijske komisije FSS i sankcioniše njihov dosadašnji rad, te potpuno transparentno i javno delegiranje sudija po principu definisanja jasnih i precizno formulisanih kriterijuma izbora.

"Izbor sudija se mora obrazloženo učiniti najmanje tri dana pred prvu utakmicu prvenstvenog kola. Najkasnije dva dana nakon završetka prvenstvenog kola, zahtevamo da Sudijska komisija javno objavi ocene svih sudija koje su sudile to kolo kao i eventualne sankcije u slučaju da se utvrdi da su sudije svojim greškama oštetile bilo koji tim. Zahtevamo od Sudijske komisije da najzahtevnije utakmice kola sude isključivo sudije koje su, do tog trenutka, najbolje ocenjene za svoj prethodni rad, a ne da klubovi ostanu uskraćeni za bilo kakvo saznanje po kom im je kriterijumu delegiran određeni sudija. FK Partizan je uveren da je transparentan rad Sudijske komisije u interesu svih učesnika u ovom takmičenju", navodi se u saopštenju kluba.

FK Partizan ne priznaje rad Disciplinske komisije FSS i podneće zahtev za ocenu zakonitosti i ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS, te najavljuje da će, u slučaju oglušivanja o sve gore navedene zahteve, podneti krivične prijave protiv svih lica koje smatra osumnjičenim za krivično delo iz člana 208b Krivičnog zakonika Republike Srbije – dogovaranje ishoda takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu