Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.08.2020.

19:45

Parni valjak melje: Partizan lako pobedio Javor

Fudbaleri Partizana su rezultatom 4:0 pobedili Javor Matis na svom stadionu u 3. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

Parni valjak melje: Partizan lako pobedio Javor
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Posle očajnog starta sezone, crno-beli su se protiv Javora vratili na pobednički kolosek i to vrlo ubedljivo.

Već od samog početka utakmice je bilo jasno da domaći sastav ima imperativ pobede i da će se maksimalno potruditi da dođe do tri boda.

Posle jednog dobrog napada, Javor je uspeo da pripreti, Piščević je probio po desnom boku i pokušao ili da centrira ili da šutne, ali je lopta proletela tik iznad prečke i izmamila par uzdaha.

Sadik je prvo šutirao izuzetno neprecizno da bi posle nekoliko minuta iskoristio situaciju u kojoj se našao posle fantastične akcije crno-belih i iz peterca poslao loptu pravo u gol za vođstvo od 1:0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Javor nastavlja da napada, nisu dali da ih taj gol obeshrabri, ali posle samo šest minuta od prvog gola, videli smo i drugi. Sejduba Suma je odlično šutirao i pogodio stativu, a odbrana Javora otklonila opasnost.

Potom stiže centaršut sa levog boka, golmanu Lazoviću lopta ispada, a Umar Sadik je petom šalje pravo u mrežu za ubedljivih 2:0.

To, ipak, nije bilo sve što smo videli u prvom poluvremenu. Za Partizanovu prednost od 3:0 postarao se Sejduba Suma, koji je odlično reagovao na asistenciju Filipa Stevanovića i glavom loptu šalje u mrežu.

Mogao je Partizan i do 4. gola u prvih 45 minuta, kada je Suma sjajno proigrao Umara Sadika, ali se ovaj spetljao i nije iskoristio veliku priliku koja mu se ukazala.

U drugom poluvremenu nismo videli previše toga. Partizan je imao ubedljivu prenodsti i nije želeo da rizikuje, a fudbaleri Javora su s vremena na vreme umeli da zaprete, ali ne i da postignu gol.

Stevanović je u 47. minutu pokušao da proigra Umara Sadika, ali je to bilo neprecizno i nebranjena mreža je ostala sačuvana, a lopta odlazi u gol aut.

Potom Javor ima dva vrlo opasna napada, prvi pokušaj je bio posle slobodnog udarca iz opasne zone koji je Banjak skrivio nad Matijaševićem, a drugi kada je Jevremović šutirao snažno, ali je šut išao po sredini gola i Popović je lako uspeo da interveniše.

Umar Sadik nije iskoristio možda i jedinu pravu šansu u drugom poluvremenu koja mu se ukazala, ali zato jeste Takuma Asano. Posle jednog brzo izvedenog prekida, Suma je loptu inteligentno propustio i ona stiže do Asana.

Brzonogi Japanac je krenuo ka golu Javora, golman Lazović izleteo kako bi izbio loptu, ali to baš i ne čini najbolje i Asano uz dosta sreće dolazi do lopte koju šalje u prazan gol za ubedljivih 4:0.

Već tada je bilo kristalno jasno da će crno-beli ubedljivo slaviti i do kraja nije bilo golova. Partizan je došao do druge pobede u Linglong Superligi Srbije, iskupio se na neke loše utakmice, a Javor upisao drugi poraz u tri kola.

Utakmicu između Partizana i javora mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d